Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Herinner jij je Sunset Amnesia nog? Waarschijnlijk wel, maar Sunset Amnesia herinnert zich helemaal niets meer van jou. En dat is nou net de kracht van deze nylon lijn. Vergeten, alleen maar vergeten. Amnesia staat voor geheugenverlies. Over het algemeen zit niemand daar op te wachten, maar in de hengelsport is het een zegen. Echt waar! Probeer eens een beeld te vormen van je aaslijn op de bodem van de zee. De stroming giert aan alle kanten langs hem heen en met een beetje pech draait hij je aaslijn ook nog eens als een windmolen in de rondte. Dat kan lang goed gaan, maar op een gegeven moment gaat je aaslijn toch echt opkrullen. Neem van mij aan dat als een vis zo'n opgekruld stuk lijn in de buurt van jouw aas ziet, hij zich nog eens goed achter de oren krabt en waarschijnlijk niet overgaat tot die zo lang verwachte aanbeet. Geen vis én opgekrulde aaslijnen. Geen prettig vooruitzicht.

 

Sunset Amnesia redGelukkig is er ooit iemand op het idee gekomen om een geheugenloze nylon vislijn te gaan ontwikkelen. Het resultaat is Sunset ?Amnesia? Echt een perfecte nylon lijn voor je aaslijnen. Zit de aaslijn vol met krullen dan hoef je alleen maar even je lijn tussen twee vingers door te halen en je aaslijn is weer recht en klaar voor gebruik. Dit alles zonder verlies aan trekkracht of wat voor schade dan ook. Geen kinken, kleine breukjes of scheurtjes. Helemaal niets. De aaslijn hangt er weer bij alsof er helemaal nooit wat gebeurt is. Echt super, konden we alles maar zo makkelijk gladstrijken. Zou een hoop rotzooi schelen, maar dat terzijde.

 

Sunset Amnesia blackSunset Amnesia is er, voor zover als ik weet, in een viertal kleuren. Rood, zwart, groen/geel en transparant. Iedere kleur is verkrijgbaar in een enorme hoeveelheid verschillende diktes. Meestal aangegeven in trekkracht. Ze beginnen ergens bij een trekkracht van ongeveer drie en halve kilo en lopen dan op tot ver boven de dertien kilo. Voor iedere soort van sportvissen is wel een geschikte Amnesia lijn op de markt gezet. Denk hierbij niet alleen aan vissen op zee, maar ook aan het vissen op witvis, karper vissen en roofvis. Wij denken dan ook dat deze zo op het oog doodgewone Sunset Amnesia nylon lijn wereldwijd een van de meest gebruikte lijnen is voor aaslijnen.

 

Sunset Amnesia greenSteeds lees je dat deze monofilament lijn gebruikt wordt voor de aaslijn. En dat klopt. Sunset Amnesia is niet echt geschikt als hoofdlijn om je molenspoel mee vol te spoelen. De lijn heeft namelijk ten op zichte van "conventionele" nylon lijnen veel rek. Soms kan rek een voordeel zijn, maar niet als die rek in je hoofdlijn zit. Stel je voor dat Amnesia nylon ongeveer 10% rek heeft en je vist ergens in Noorwegen op een diepte van 100 meter. Je voelt een aanbeet en slaat aan. Bedenk dan dat je eerst 10 meter rek uit de vislijn moet slaan alvorens de haak gezet kan worden. Neem van mij aan, dat lukt je niet. Ergens daar op die zeebodem zwiept je haak een klein stukje omhoog en de kans op een misser is dan dus erg groot. Nee, Sunset Amnesia moet je alleen gebruiken voor je aaslijnen en voor de rest nergens anders voor. De fabrikant weet dat ook en brengt deze lijnen dan ook in klosjes van hooguit 70 meter op de markt.

 

Sunset Amnesia white

Nooit meer vergeten Sunset Amnesia! De lijn zelf is het nu alweer vergeten..........

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It