Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Tijdens mijn laatste buitenlandse vistrip, afgelopen najaar, in de Boknafjord in Noorwegen werd ik weer eens dagelijks geconfronteerd met het ouder worden. En dan bedoel ik met name mijn ogen. Ik zit namelijk op de grens tussen wel of geen leesbrilletje. Eigenlijk weet ik wel beter, die grens ben ik allang over, maar ja, je wilt er soms gewoon niet aan. Ik heb dus wel een leesbril, maar die heb ik nog lang niet altijd bij me. Zeker niet tijdens het vissen. En al helemaal niet als je met allemaal 'ouwe lullen' aan het vissen bent.

 

Zal er maar niet bij vermelden dat ik net zo oud ben als de meeste van de vissers die er ook waren. Dat 'ontkennen' geeft wel problemen. En een van die problemen was zeer actief aanwezig als ik weer eens een vis ving die 'geslikt' had. Met andere woorden, de vis was zo gulzig geweest met zijn aanbeet dat mijn haak ver, zeg maar zeer ver, in de bek van de vis zat. Nou heb ik altijd wel een hakensteker of tang bij mij waar ik met wat gefrunnik de haak altijd wel los mee krijg. Maar of dat nou altijd zo netjes gaat als dat ik zou willen, laat ik even in het midden. Tis gewoon een gepiel om met achteruit rennende ogen zo'n haak vrij te krijgen. Neem van mij aan, mijn leesbril, van Kruidvat, zit tegenwoordig standaard in al mijn viskoffers.

 

De Fast Hook Release | Een onthaker van wereldklasse!

De Fast Hook Release | Een onthaker van wereldklasse! Click on image to enlarge!

 

Maar om terug te komen op mijn vistrip, zonder mijn Kruidvat brilletje, viel mij op dat een van mijn mede bootvissers, die ook regelmatig geconfronteerd werd met zo'n 'geslikte haak' heel wat minder moeite moest doen om zijn haak vrij te krijgen. Hij had een wat langwerpige steel met een soort van pistool handgreep in zijn handen en als hij die gebruikte, was de vis binnen no-time verlost van die vervelende haak. Gewoon gehaakte vissen, vissen die de haak geslikt hadden, zelfs vissen die ik hem voorhield, het maakte hem allemaal niet uit, binnen een paar seconden zwommen ze weer rond. Hij frommelde wat rondom de aaslijn, kneep in die pistool handgreep en het volgende moment was de vis vrij. Zonder merkbare schade of wat dan ook. Heel bijzonder.

 

Pas aan het eind van mijn vistrip, vraag mij niet waarom, bedacht ik ineens de vraag. Zeg wat is dat eigenlijk voor een ding? Oh dit, gewoon een hakensteker. Wacht even, hier heb ik hem, op de verpakking staat Fast Hook Release. Nou jongens neem van mij aan, daar is geen woord van gelogen. Ik heb zelden zo'n snelle hakensteker, onthaker mag ook, gezien. Terug in Nederland ben ik eens gaan neuzen op internet of die Fast Hook Release hier ook te koop is. Wat denk je, vind ik toch op de site van TrFishing precies dat apparaat wat ik zocht. En wel in de maten medium en large. Medium is geschikt voor de binnenwatervisserij en de 'kleine' zeevisserij. Denk hierbij aan platvis, scholenbaars en kleine wijting. De maat large is zoals je zult begrijpen voor de 'kneiters' die we helaas in Nederland vanaf de kant moeten ontberen, maar die in Denemarken en Noorwegen nog steeds voorkomen. Ik heb dan ook van beide exemplaren er een besteld.

 

De Fast Hook Release | Een onthaker van wereldklasse!

De Fast Hook Release | Een onthaker van wereldklasse! Click on image to enlarge!

 

Ze liggen hier voor me. Ik heb er gelijk maar een illustratie van gemaakt. Nou zou ik voor het goeie eerst moeten testen alvorens ik er een mening over heb, maar dat doe ik niet. Ik heb gezien wat of je met de Fast Hook Release kan doen en wil hem dan nu ook al onder jullie aandacht brengen. Vanaf heden zitten ze in mijn viskist en heb ik de medium versie nodig dan pak ik die en heb ik de mazzel dat er eindelijk weer eens een kneiter aan hangt dan pak ik gewoon de large versie. Weet je wat ook zo super is? Op de verpakking staat precies hoe je hem moet gebruiken en dat kan ik ook nog eens lezen zonder dat Kruidvat leesbrilletje!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com.

Pin It