Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Surfcasters worden niet geboren, maar zijn mensen zoals jij en ik die graag verder dan ver willen gooien. Om grote afstanden te overbruggen, bedenken zij allerlei truckjes voor het ultieme doel. Ver, heel ver! 'Big' Danny Moeskops uit België kan je er alles over vertellen. Tik zijn naam maar eens in op Google of bekijk wat recente exemplaren van 'ons' blad de Zeehengelsport. De commercie is daar handig op ingesprongen en is met de surfcasters gaan meedenken. Het grote probleem bij krachtige worpen is namelijk dat jouw zee-aas, bijvoorbeeld zeepier, zager en mesheft, niet goed met die krachten kan omgaan. Het schuift, verfrummelt of vliegt van de haak. 'Clippen' bleek de oplossing! Met andere woorden, stel je aas veilig door het te fixeren voordat je het in het water gooit.

 

De Alpha Bait clip van Gemini Genie Ltd. Tackle brengt je ver. Héél ver!Breakaway tackle introduceerde als een van de eerste een super artikel om te clippen, namelijk het Breakaway Impact Shield. Jouw met aas gevulde haak clip je aan het impact shield vast en daarna is het aan jou om de boel zover als mogelijk in het zeewater te gooien. Op het moment dat het impact shield het water oppervlak raakt, schiet het omhoog tot tegen de kraal. Die kraal wordt weer tegengehouden door een 'crimp' en zo schuift jouw haak langzaam van het impact shield af en kan de aaslijn doen waarvoor hij gemaakt is. Namelijk jouw aas aanbieden aan geïnteresseerde vissen. Crimp is het Engelse woord voor een hol loodje wat je over een nylon lijn kan schuiven en kan vastzetten op de plek die jij wilt. Klein, maar reuze handig. Op de site www.onderlijnenvooropzee.com hebben zij er recent een reeks van artikelen aan gewijd.

 

Een goed idee wordt altijd 'geleend', 'geimiteerd' of verbeterd. Het 'alleenrecht' duurde dan ook niet lang voor Breakaway tackle en andere leveranciers hadden al rap een variant op het impact shield in hun assortiment. Gemini Genie Tackle kwam met de Alpha Bait Clip. In het zakje zitten een paar rode hoedjes, red sliders genoemd, wat stangetjes die de mooie naam Wire Clips hebben en kleine holle rode ringetjes die je red spacers mag noemen. De Alpha Bait Clip lijkt in niets op het Breakaway Impactshield, maar dient wel hetzelfde doel. Namelijk jouw kostbare aas beschermen tijdens de ingooi. Het grote voordeel van de Alpha Bait Clip ten opzichte van het Impactshield is dat hij minder 'grof' is. Ik heb namelijk nog altijd het idee, dat azende vissen minder argwanend zijn als er geen al te opvallende 'vreemde' dingen in de buurt van hun prooi, jouw zee-aas, aanwezig zijn. De Alpha Bait Clip is kleiner dan het Impactshield, dus minder opvallend!

 

De Alpha Bait clip van Gemini Genie Ltd. Tackle brengt je ver. Héél ver!Als je 'down' clipt, is het gebruik van sequins in combinatie met een kraal en stopknoop zeker aan te raden. Het zorgt er namelijk voor dat jouw zeepier, zager of mesheft niet de aaslijn op kan schuiven. Met down clippen bedoel ik dat je haak richting lood geclipt is. Als je up clipt, staat je haak richting de wartel die de hoofdlijn van je onderlijn met je hoofdlijn verbindt. In het laatste geval zijn die sequin, kraal en stopknoop niet nodig. Zelfs overbodig. Het is maar dat je het weet.

 

Alpha Bait Clips zijn te koop bij de beter gesorteerde hengelsportzaak bij jou in de buurt of rechtstreeks via internet bij Gemini Genie Tackle in Engeland. In het laatste geval gewoon even 'Gemini Genie Tackle' intikken onder Google. Vandaag was ik nog bij Nipro Hengelsport in Sint Maarten te Noord-Holland en daar hingen er nog genoeg. Ook zij hebben een internetshop. Doe er je voordeel mee.

 

De illustratie is bedoeld om je de werking van de Alpha Bait clips uit te leggen. De kleur die ik gebruikt heb om de kralen aan te duiden, is gekozen om het geheel duidelijk te presenteren en niet om jou te vertellen dat je die kleur moet gebruiken. Hetzelfde geldt voor de kleur van de aaslijn en de gekozen haak. Experimenteer naar eigen keuze en gebruik de kleuren en haakmaat waar jij de voorkeur aan geeft.

 

De Alpha Bait clip van Gemini Genie Ltd. Tackle brengt je ver. Héél ver!

De Alpha Bait clip van Gemini Genie Ltd. Tackle brengt je ver. Héél ver! Click on image to enlarge!

Bron: Onderlijnenvooropzee.com
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It