Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Het is eind november en geloof het of niet, maar ik heb de eerste kabeljauw, je mag ook flinke gul lezen, al gezien. Afgelopen weekend is de eerste 60-plusser al vanaf het strand van Egmond aan Zee gevangen en bij ons in Castricum hadden wij de eerste 40-plussers. Lucky Luc Mom mailde mij ook al dat er op de Noordpier bij Wijk aan Zee flinke gulletjes werden gevangen. Ze zitten er dus al wel. Ben jij er klaar voor?

 

Straight through Up and Over Pulley Pennel Rig | De Gemini Genie Pulley clip in detail.Ik wel, kijk maar eens wat er in mijn onderlijnenmap zit. Dit is de straight through up and over pulley pennel rig. Wat een mond vol hè. Ik heb het niet bedacht! Deze onderlijn komt oorspronkelijk uit het assortiment van Gemini tackle uit Engeland en heeft dan ook van hen die mooie naam gekregen. Helaas is Gemini tackle gestopt met de productie ervan en ben je dus helemaal op jezelf aangewezen als je graag een keer met deze surfcast rig wilt vissen. De onderdelen waarmee de onderlijn is samengesteld, maken nog wel onderdeel uit van het assortiment van Gemini tackle en zijn gewoon via de beter gesorteerde hengelsportzaak bij jou in de buurt te verkrijgen. Lukt dat niet, dan kan je altijd nog terecht bij Gemini tackle zelf via internet.

 

Straight through Up and Over Pulley Pennel Rig | Het Breakaway Impact shield in detail.Ter aanvulling kan ik nog vermelden dat je met deze surfcast rig niet helemaal voluit moet gaan. Normaal is de hoofdlijn van een onderlijn zo rond de 70/00 dik. Deze echter niet omdat de hoofdlijn tevens je aaslijn is. 50/00 lijkt stevig, maar doe toch een beetje voorzichtig. Omdat ik nu 2 haken vlak boven elkaar gebruik, ook wel pennel rig genoemd, en alleen de onderste haak goed beaas met een zeepier, zager of mesheft, gebruik ik geen 'aasbeschermer'. Niet helemaal waar, want de bovenste haak doet nu dat werk. Tis maar dat je het weet.

 

Nu is het november en zet ik de straight through up and over pulley pennel rig in tijdens het vissen op kabeljauw. Bijvangst is dan vaak ook nog wijting. In de zomer echter komt hij weer tevoorschijn en gebruik ik hem om de zeebaars achter de schubben aan te zitten. Het is dus een redelijke all-round rig voor de wat grotere rondvissen die er bij ons in de Noordzee rond zwemmen. Doe er je voordeel mee!

 

Straight through Up and Over Pulley Pennel Rig | Een hele mond voor voor een schitterende Surfcast Rig.

Straight through Up and Over Pulley Pennel Rig | Een hele mond voor voor een schitterende Surfcast Rig. Click on image to enlarge!

 

Bron: Gemini Tackle Co Ltd.
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It