Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Een surfcast rig is niet per definitie altijd alleen maar geschikt voor de grotere rondvissen, zoals zeebaars en kabeljauw. Nee, er zijn er ook die je perfect kan inzetten tijdens het vissen op wijting of zelfs platvis. Schar, bot, tong en ga zo maar door. Een mooi voorbeeld van zo'n onderlijn is deze Two Hook Flapper rig. Door gebruik te maken van het 'Breakaway' impact shield heb je een uitstekende onderlijn voor het vissen aan zee. Denk hierbij aan havenhoofden, strekdammen of vanaf een strand.

 

Two Hook Flapper Rig | De stopknoop in detail.Vaak zijn de meest eenvoudige onderlijnen, de best vangende onderlijnen. Dat gaat ook op voor deze two hook flapper rig. Wat warteltjes, een hoofdlijn en een paar aaslijnen. Meer niet. Ok, de cascade swivel is misschien een vreemde eend in de bijt, maar voor de rest allemaal eenvoudige onderdelen. De cascade swivel heb je nodig om je bovenste aaslijn te kunnen clippen. De onderste aaslijn clip je aan het 'Breakaway' impact shield en gooien maar. Wil je er nog een aaslijn bij hebben, gebruik dan voor die aaslijn ook een cascade swivel. Zo zou je onbeperkt door kunnen gaan, maar ik denk dat drie aaslijnen aan 1 onderlijn wel voldoende zijn. We zijn per slot van rekening sportvisser. Toch?

 

Two Hook Flapper Rig | De cascade swivel in detail.Wijting, maar ook bot schijnt een voorliefde voor de kleur rood te hebben. Dat is de reden waarom ik in de illustratie gekozen heb voor een paar haken in de kleur rood. Ik had dat in alles kunnen door voeren, denk aan de hoofdlijn en aaslijnen, maar dan had het plaatje wel erg rood en onoverzichtelijk geworden. Vergeet niet om boven de haak 'aasbeschermers' te plaatsen. Uit ervaring weet ik dat de combinatie stopknoop, sequin, kraal en nog een stopknoop perfect werkt.

 

Misschien ten overvloede, maar gebruik de illustratie als referentie. Gebruik de kleuren en onderdelen waar jij bij voorkeur mee vist zodat jij zeker weet dat de onderlijn voldoet aan jouw wensen. Als de vis het daarmee eens is, kan het niet anders dan dat deze two hook flapper rig succesvol zal zijn.

 

Two Hook Flapper Rig | Een schitterende Surfcast Rig voor platvis.

Two Hook Flapper Rig | Een schitterende Surfcast Rig voor platvis. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It