Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Eenvoudig en praktisch. Anders kan ik de Two Hook Bomber rig niet omschrijven. Eenvoudig, omdat je hem heel makkelijk zelf in elkaar kan zetten. Praktisch, omdat hij in de praktijk heeft bewezen dat hij doet wat moet doen. Namelijk jou vis opleveren! Met name rondvis en dan heb ik het over wijting, gul en zeebaars. Natuurlijk vang je er ook platvis mee, maar vanwege de hoge plaatsing van de aaslijnen, is hij toch echt meer geschikt voor rondvis dan platvis. In deze Two Hook Bomber rig is de Alpha Bait clip constructie toegepast. Gemini Tackle Ltd. noemt het zelf de Two Hook conversion kit. Leuk om te weten, maar voor de rest niet belangrijk hoor. Op de illustratie is wel goed te zien hoe je de Alpha Bait clip met twee Wire clips toepast en daar was het mij in eerste instantie om te doen.

 

Two Hook Bomber Rig | De Gemini Genie SRT-spring in detail.Op deze site, Onderlijnenvooropzee.com, vind je meer onderlijnen waar de Alpha Bait clip in is verwerkt. En als je goed hebt opgelet, steeds op een andere manier. Dit bied jou de mogelijkheid om te zien wat de mogelijkheden zijn en welke constructie jou het beste ligt. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee en zie je nog meer mogelijkheden, deel die dan ook met ons...

 

De Two Hook Bomber rig is specifiek bedacht voor rondvis. Rondvis die je van ver moet halen. Vandaar dat clipsysteem. En dat clipsysteem maakt er gelijk weer een surfcast rig van. Het woordje 'Bomber' doet suggereren dat je er ver, heel ver, mee moet kunnen inwerpen. Neem van mij aan, dat kan je! Tenminste..., als je de kunst van het inwerpen een beetje beheerst. Iemand die voor het eerst een hengel in zijn handen geduwt krijgt, raad ik af om met deze onderlijn te beginnen. Je hebt het namelijk al druk genoeg om het inwerpen onder de knie te krijgen en de Two Hook Bomber rig is niet een onderlijn die dát makkelijker voor je maakt. Echter de 'cracks' daarentegen gaan uit hun pan als ze zien welke afstanden ze kunnen bereiken met de Two Hook Bomber rig. Werkelijk waar!

 

Two Hook Bomber Rig | De Gemini Genie Alpha Bait clip in detail.Zeebaars en gul hebben een flinke bek en kunnen met gemak een grote aasaanbieding hebben. Vaak levert een grote hoeveelheid aas, zager, zeepier of mesheft, ook de grotere exemplaren vis op. Om flink wat aas aan te kunnen bieden, heb je dus ook grote haken nodig. Haakmaat 2/0 is dan ook echt geen overdreven luxe. Zit er echter veel wijting dan kan een kleinere haak helemaal geen kwaad. Als je de hoofdlijn van deze onderlijn in elkaar zet, zoals uitgebeeld op de illustratie, heb je de basis van je onderlijn klaar. Van de aaslijnen, in verschillende kleuren en met haken in verschillende groottes, kan je er meerdere maken. Op het eind zet je er even een snood link aan en het wisselen van aaslijnen wordt een fluitje van een cent. De aaslijnen zijn 'down' geclipt, dus moet je, wil je dat je aas niet naar boven schuift tijdens de inworp, de boel borgen met een sequin, kraaltje en stopknoop.

 

Vroeger was de Two Hook Bomber rig een kant en klare onderlijn uit het assortiment van Gemini Tackle Ltd. uit Engeland. Tegenwoordig brengen zij alleen nog maar de onderdelen waarmee de onderlijn is opgebouwd op de markt en niet meer de kant en klare rig. De onderdelen zijn te koop bij de beter gesorteerde hengelsportzaak bij jou in de buurt of via internet bij Gemini Tackle Ltd. zelf.

 

Two Hook Bomber Rig | Een No-Nonsense Surfcast Rig.

Two Hook Bomber Rig | Een No-Nonsense Surfcast Rig. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It