Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Dus? Gaan we voor zeebaars en laat ik nou nog een schitterende onderlijn in portefeuille hebben waarmee we die zeebaars kunnen belagen. Het is de Clip down Pennel rig en hij zat ooit in het onderlijnenprogramma van Gemini Genie Ltd. Tackle. Kant en klare onderlijnen maken ze bij Gemini Genie Tackle niet meer, maar de onderdelen waarmee je ze maakt wel! De Clip down Pennel rig is een vrij eenvoudige onderlijn zonder veel toeters en bellen, maar wel eentje die uitermate geschikt is om gericht achter de zeebaars aan te gaan. Hij heeft maar één aaslijn en toch vis je met twee haken. Die combinatie, kijk even naar de illustratie, noemt men een Pennel. Weet je gelijk waarom sommige onderlijnen Pennel rig worden genoemd...

 

Clip down Pennel Rig | De Gemini Genie Alpha Bait Clip in detail.Er zijn sportvissers die alleen een zeepier, zager of mesheft, op de onderste haak doen, maar er zijn er ook zat, en daar ben ik er een van, die ook de bovenste haak beazen. Waarom niet? Een flinke aasaanbieding kan bij zeebaars nooit kwaad en vaak pak je bij een flinke hoeveelheid aas ook nog eens de grotere exemplaren zeebaars. Ik heb het in dit artikel steeds over zeebaars, de tijd is er immers naar, maar deze Clip down Pennel rig is in de winterperiode ook uitstekend geschikt voor gul.

 

Hoe de Alpha Bait Clip, de ABC Red slider in combinatie met de ABC Wire Clip, werkt, heb ik al uitgelegd in de artikelen 'Surfcasters, vergeet het rode hoedje niet!' en 'De Alpha Bait Clip in de praktijk'. Om dat nu weer te doen, vind ikzelf een ietsie pietsie overdone, maar de Gemini Genie SRT Spring weer eens onder de aandacht brengen, kan nooit kwaad. Die SRT Spring is een soort veertje, lijkt wel een beetje op die veertjes die je vroeger in ballpoints tegen kwam, waarmee je een geclipte aaslijn enigszins onder druk kan zetten. Met dat onder druk zetten, zorg je ervoor dat tijdens de ingooi jouw haak met dat kostbare zee-aas 'beschermd' blijft en het heel aankomt op de plek waar jij denkt dat de vis zit. Raakt de onderlijn het water en de ABC Red Slider doet wat hij moet doen, dan schuift de haak netjes van de ABC Wire Clip af en is het afwachten tot de eerste aanbeet. Weet je zeker dat er zeebaars zit, dan zal die aanbeet niet lang op zich laten wachten.

 

Clip down Pennel Rig | De Gemini Genie Snood clip & Gemini Genie SRT Spring in detail.Gemini Genie Tackle heeft ooit eens bedacht dat het handig kan zijn om meerdere aaslijnen, die exact hetzelfde zijn, mee te nemen naar jouw hotspot. En met die gedachte is niets mis mee. In de omgeving waar ik graag vis, Castricum aan Zee, is vastzitten een niet veel voorkomend verschijnsel, maar uit ervaring weet ik dat je in de buurt van Den Helder of in de provincie Zeeland altijd rekening moet houden met kleirichels en dergelijke. Als je nu aan je aaslijn een Gemini Genie Snood Link bevestigd, kan je heel snel wisselen van aaslijn als er onverhoopt iets is gebeurt met de aaslijn waar je op dat moment mee aan het vissen bent.

 

Kortom, de Clip down Pennel rig mag dan op het oog een vrij eenvoudige onderlijn zijn, maar in de praktijk blijkt dat over alle onderdelen waarmee de onderlijn is opgebouwd heel goed is nagedacht. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee en pak die zeebaars!

 

Clip down Pennel Rig | Voor als de zeebaars er is.

Clip down Pennel Rig | Voor als de zeebaars er is. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It