Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

De afgelopen periode, en dan praten we over de maand november tot en met half december 2008, is de wijting helemaal los bij ons in de buurt. Je kan bijna spreken van een invasie. Dit is overigens niet zo bijzonder hoor. Over het algemeen kan je de wijting altijd wel zo rond eind oktober verwachten. En met een beetje mazzel blijven ze tot april hier in grote getalen voor de kust in de Noordzee rond zwemmen.

 

Three hook clipped Rig | De cascade swivel in detail.Wijting is een vis die overdag vanaf ver in zee lopende pieren of havenhoofden heel goed te vangen is. Denk bijvoorbeeld aan de Noordpier bij Wijk aan Zee, de Zuidpier bij IJmuiden of de pier bij Scheveningen. Je hoeft dan niet eens zo ver in te gooien. Wil je ze vanaf het strand gaan belagen, doe het dan bij voorkeur in de avonduren of gebruik een zeevis onderlijn waarmee je ver in kan gooien. Een zogenoemde surfcast rig.

 

Three hook clipped Rig | Breakaway lood met baitclip in detail.De hieronder afgebeelde onderlijn is zo'n surfcast rig. Iedere haak kan geclipt worden en de gehele onderlijn vormt zo een fantastisch gestroomlijnd lijntje waarmee onwijs verre worpen mogelijk zijn. De sequin en stopknop beschermen jouw pier of zager en zorgen ervoor dat dat dure zeeaas ook nog eens intact aan komt en perfect gepresenteerd wordt. Wij hebben bewust voor een grote haakmaat gekozen in de hoop de wat kleinere wijting niet te vangen. En een bijkomend voordeel van deze Kamasan haak met zijn lange steel is dat de kans op 'slikkers' beduidend minder is. Zoals je zult begrijpen, mag je de bovenste haken aan de Cascade swivels clippen en clip je de onderste haak aan de baitclip op het Breakaway lood.

 

Zoals voor veel onderlijnen geldt die je hier tegen komt op Onderlijnenvooropzee.com moet je een bepaalde onderlijn niet alleen inzetten voor de vis die je in het verhaal tegen komt. Deze 3 Hook Clipped Rig, zoals de Engelsen zeggen, is ook uitstekend in te zetten tijdens een vissessie op gul en zeebaars. Enne vergeet de schar, tong, bot en schol niet. Gebruik bij die laatste soorten wel een kleinere haak.

 

Three hook clipped Rig | De perfecte surfcast rig voor als de wijting los is én ver zit.

Three hook clipped Rig | De perfecte surfcast rig voor als de wijting los is én ver zit. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It