Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Een mooi voorbeeld van het 'Breakaway' impact shield in een onderlijn is deze Distance Bolt rig. Ieder onderdeel van deze onderlijn voor het zeevissen, is bewust en goed gekozen. Dit heeft tot gevolg dat deze surfcast rig ingezet kan worden om op grote afstand jouw zee-aas, zeepier, zager of mesheft, aan te bieden. Bedenk ook nog even dat een onderlijn waarmee grote afstanden overbrugt kunnen worden ook altijd gebruikt kan worden om minder ver te vissen...

 

Distance Bolt Rig | Het Breadaway Impact Shield in detail.De Distance Bolt rig komt uit het assortiment van Gemini tackle. Helaas zijn die gestopt met de productie ervan en zal je hem dus, als je met deze onderlijn wilt vissen, zelf moeten maken. Door gebruik te maken van bijgevoegde illustratie lijkt mij dat niet zo moeilijk. Alle onderdelen die deel uit maken van deze onderlijn voor het zeevissen, maken nog steeds deel uit van het assortiment van Gemini tackle en zijn te koop bij de betere hengelsportzaak. Nipro Hengelsport in St. Maarten, Noord-Holland, heeft het in ieder geval in de winkel hangen. Rechtstreeks bestellen bij Gemini tackle is ook mogelijk. Zoek maar even via Google met 'Gemini tackle'. De eerste hit op de pagina is die van Gemini. Succes!

 

Distance Bolt Rig | De Gemini Genie Pulley clip in detail.De aaslijn lijkt hoog vast te zitten, maar dat is gezichtsbedrog. Als de haak los schiet van het Breakaway impact shield, dan zakt de aaslijn richting het lood. Het resultaat is dat je uiteindelijk met een mooie lange dwarrellijn staat te vissen. Laat dat nou een ideale lijn zijn om kabeljauw en zeebaars mee te belagen!

 

Kabeljauw, gul mag ook hoor, en zeebaars hebben een grote bek en kunnen een aardig portie aas zonder problemen tot zich nemen. Een grote haak in de maat 1/0 of 2/0 wordt dan ook aangeraden. Essentieel is wel het gebruik van 'aas-beschermers'. Bij de Distance Bolt rig gebruiken wij de combinatie sequin, kraal en stopknoop. Als je iets anders weet, mag je dat ook toepassen. Als je er maar voor zorgt dat jouw zeepier, zager of mesheft heel aan komt op de plaats van bestemming. Jouw visstek!

 

Distance Bolt Rig | Een Surfcast Rig die je ver brengt.

Distance Bolt Rig | Een Surfcast Rig die je ver brengt. Click on image to enlarge!

 

Bron: Gemini Tackle Co Ltd.
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It