Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Soms kan het geen kwaad dat je wat verder kan gooien dan anders. De vis zit dan gewoon wat verder en dichter onder de kant pak je ze niet. Krachtige worpen hebben echter wel een stevige impact op je aas. En dan bedoel ik letterlijk impact. Of je gooit je zeepier of zager helemaal aan flenters of ze zitten helemaal op de verkeerde plek ergens op je aaslijn. En geloof mij, op die plek zit je haak niet. Gelukkig hebben de vergooiers, ook wel surfcasters, onder ons daar allerlei handige spulletjes voor bedacht. Deze Clipped Pulley Rig is daar een mooi voorbeeld van.

 

Clipped Pulley Rig | Gemini Genie ABC Link clip in detail.Laat ik eens met de combinatie sequin, kraal en stopknoop beginnen. Die zitten altijd iets boven de haak en hebben samen tot doel het naar boven schuiven van jouw aas over je aaslijn te belemmeren. Werkt overigens alleen als je down clipt. Met andere woorden, als je haak in de richting van het lood wijst. Dan zijn er nog de attributen waaraan je kan clippen. Op deze JoJo-onderlijn is een vrij eenvoudige baitclip gezet, maar ernaast hebben wij een paar alternatieven gezet. Gemini Genie heeft het patent op de Genie ABC Link Clip en Breakaway gaat voor een Impact Shield. In principe maakt het niet uit welke je gebruikt, ze doen allemaal hetzelfde. Namelijk als clip dienen om je haak aan vast te zetten.

 

Clipped Pulley Rig | Breakaway Impact shield in detail.Omdat we toch wat extra's wilden laten zien, hebben wij er ook een speciale afhouder bij gezet. Je zal hem zelf moeten maken want volgens mij is hij nergens te koop. Het leuke van deze afhouder is dat het zwarte uitlopertje precies past in het rondje van de Swivel Crane maatje 1. Als nu het lood op de zeebodem grip krijgt en de lijn onder spanning komt te staan en dat zwarte uitlopertje in de wartel schuift, wordt de afhouder vanzelf iets schuin omhoog gezet waardoor je aas op een fantastische manier iets boven de bodem wordt aangeboden. Laten daar nou graag zeebaars en gul vertoeven.

 

Eerlijk is eerlijk, tis geen eenvoudige onderlijn, maar wel eentje waarmee je leuke resultaten kan boeken tijdens een zeebaars- of gulsessie. Vind je deze Clipped Pulley Rig te moeilijk, gebruik hem dan als inspiratiebron. Haal eruit wat je kan gebruiken en pas dat toe op een onderlijn die minder complex is. Hoe het ook zij, doe er je voordeel mee.

 

Clipped Pulley Rig | Opties zijn de Genie ABC Link clip en het Breakaway Impact shield.

Clipped Pulley Rig | Opties zijn de Genie ABC Link clip en het Breakaway Impact shield. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

 

Pin It