Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Om het principe van Gemini onderlijnen onder de knie te krijgen zijn ze bij Gemini begonnen met de Genie® Basic Single Hook Clip Down. Op een eenvoudige manier laten ze zien hoe jij met materialen van Gemini zelf deze onderlijn kunt maken. De hele range van onderlijnen is zo opgezet dat je uiteindelijk zelf de meest complexe onderlijnen kunt maken met materialen van hen. Begin met deze om je vaardigheden te testen en bekijk daarna alle andere onderlijnen uit de range van Gemini. Per onderlijn zul je merken dat ze steeds iets nieuws toevoegen.

 

Single Hook Clip Down Rig | Perfecte Surfcast Rig voor gul, wijting en zeebaars.Het woord "eenvoudig" is in deze ijdel gebruikt want de Basic Single Hook Clip Down is wel degelijk een onderlijn waar zeer goed mee te vissen is. Het vervangen van deze onderlijn is door gebruik te maken van de Genie Link Clip een peuleschil. Geen gepiel meer met het openen van stugge speldwartels of varianten daarop, maar even de hoofdlijn naar beneden trekken is voldoende om de Basic Single Hook Clip Down eraf te halen en een nieuwe onderlijn te bevestigen. Dit kan een kopie van de Basic Single Hook Clip Down zijn of een hele andere variant.

 

Single Hook Clip Down Rig | Perfecte Surfcast Rig voor gul, wijting en zeebaars.Het lood wordt vastgezet met een Genie® Rig Clip. Het voordeel van deze Genie® Rig Clip is dat er ook een bevestiging op zit waaraan je je haak kunt vastzetten. Hiermee valt de Basic Single Hook Clip Down gelijk in de categorie "verwerplijnen", ook wel surfcastingrigs genoemd. Daar er bij de "verwerperij" grote krachten vrijkomen op het o zo kwetsbare deel "aas", moet je ervoor zorgen dat dit aas bij een ingooi beschermd wordt. Daar is die aasclip op de Genie® Rig Clip dus voor bedoeld.

 

De Basic Single Hook Clip Down is een perfecte onderlijn om in te zetten bij het vissen op gul, zeebaars en wijting vanaf het strand, havenhoofden of pier. Gebruik in het laatste geval wel een loodlifter om de onderlijn zo snel mogelijk weg van de bodem te krijgen. Het is bekend dat rondom pieren veel rondzwervende blokken steen liggen die erg moeilijk de kant op te krijgen zijn. Om af te sluiten met de woorden van Gemini Tackle Co Ltd.: "A good general purpose rig!"

 

Single Hook Clip Down Rig | Perfecte Surfcast Rig voor gul, wijting en zeebaars.

Single Hook Clip Down Rig | Perfecte Surfcast Rig voor gul, wijting en zeebaars. Click on image to enlarge!

 

Bron: Gemini Tackle Co Ltd.

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It