Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Er zijn een paar vissoorten, lees zeebaars en gul, die echt voor groot zeeaas gaan. Bij groot aas mag je denken aan grote steekzagers, Franse tappen, maar ook een combi van zeepier/kweekzager/mesheft. Iets wat een goed geurspoor afgeeft en eenmaal in de buurt ook nog eens lekker smoelt. Groot aas aanbieden aan een driehaaks paternoster kan, maar is geen aanrader. Beter is het om dit aan te bieden via een enkele aaslijn en dan ook nog eens eentje die lekker lang van lengte is. Vaak hoef je een dergelijke onderlijn niet eens ver weg te zetten, maar soms is dat wel een vereiste. En voor dat laatste heb ik voor jullie de Power Gum Drop Down Rig uitgewerkt.

 

Power Gum Drop Down Rig | Een lange aaslijn op afstand aangeboden!Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, daar waar je geen merknaam ziet staan bij het gebruikte onderdeel mag je Tronixpro lezen. Die heeft een vracht aan allerlei kleine onderdeeltjes in het assortiment waar je fantastische onderlijnen mee kan bouwen. Lijnen, wartels, sequins, kraaltjes en ga zo maar door. Teveel om op te noemen. Daarnaast vermeld ik gelijk ook even dat ik niet de geestelijk vader van deze Power Gum Drop Down Rig ben. Ik heb hem zien staan bij Planetseafishing.com en hem vervolgens op mijn eigen manier uitgewerkt. Als je de voorkeur geeft aan de versie van Planetseafishing, be my guest, ik breng hem alleen onder jouw aandacht.

 

Power Gum Drop Down Rig | Een lange aaslijn op afstand aangeboden!Ver en op afstand? Jazeker! Net boven het lood zit een Breakaway Imp, had ook de uitvoering van Cox&Rawle kunnen wezen, en kenners weten dat dit een van de allerbeste baitclips is die er te koop is. Helemaal bovenaan de onderlijn zit een stukje Powergum van een centimeter of 10, misschien 15. Powergum is te vergelijken met elastiek. Met dat stukje Powergum kan je dus heel makkelijk je aaslijn op spanning zetten voor de inworp. Haak achter de Breakaway Imp, het kleine warteltje onderaan de Powergum in de Rolling swivel with clip, ik weet het, zijn ook bekend onder de naam Cascade swivel en de boel is klaar om een eind weg te zetten. Voor zowel de hoofdlijn als de aaslijn heb ik voor "stevig" gekozen. Ik ga immers voor grote vis!

 

Power Gum Drop Down Rig | Een lange aaslijn op afstand aangeboden!Is het jullie ook opgevallen dat de aaslijn makkelijk 1.5 m. en zelfs langer kan zijn? Stel je voor dat die op de bodem heen en weer ligt te wiegen. Bestrijkt toch makkelijk een meter of drie in de breedte. Geeft dus een onwijs geurspoor af. Ik noemde al de vissoorten zeebaars en gul. Beide vissen die best wel wat lusten en uitgerust zijn met een grote bek. Gebruik dan ook grote haken. Deze aaslijn is uitgevoerd met een enkele haak, maar wie houd jou tegen om er een Pennel uitvoering van te maken? De Sequin en het stopknoopje zijn bedoeld om je aas bij de inworp op zijn plaats te houden. Het kraaltje is bij mij een attractor. Het Portugese lood van Turkana is een ware afstandhaler, maar als geankerd vissen een must is, stap dan over op een lood met ankers.

 

Power Gum Drop Down Rig | Een lange aaslijn op afstand aangeboden!

Power Gum Drop Down Rig | Een lange aaslijn op afstand aangeboden! Click on image to enlarge!

Bron: Planetseafishing
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It