Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Een hele mond vol voor een onderlijn met twee vrijlopende aaslijnen. Deze Clipped Double Running Cascade Rig zet ik bewust in als ik op wijting ga vissen en ik ze van ver moet halen. Sta je op de Noordpier bij Wijk aan Zee of op de Zuidpier bij IJmuiden, dan is op dit moment deze onderlijn niet echt nodig. Op het moment is er daar een ware wijtinginvasie en ze zwemmen ook nog eens op een makkelijk te begooien afstand. Ga je daarentegen bij ons op het strand van Castricum aan Zee staan, dan is afstand halen een pré. In het eerste zwin vlak voor je neus vang je op het moment hartstikke mooi bot en kleine scholenbaarsjes, maar weet je over de bank heen te werpen, dan maak je kans op mooie dikke wijtingen, maar ook prachtige maatse scharren.

 

Clipped Double Running Cascade Rig | Een mooi lijntje om in te zetten tijdens het vissen op wijting!Hans Hendriks die ik een beetje volg op Facebook had dit weekend een wedstrijd van de IJmuider Zuidpier Zeevis Vereniging, kort aangeduid met IJZZV. Vanwege het slechte weer zijn zij uitgeweken naar het Noordzeekanaal. Op het Noordzeekanaal kan afstand halen echt het verschil maken tussen vangen en vissen. Hans verstaat dat kunstje van afstand halen uitstekend en aan het eind van de wedstrijd mocht hij een dikke 1 achter zijn naam zetten. Een blik op zijn wedstrijdformulier toonde mij dat hij 10 wijtingen had gevangen, maar ook 21 steenbolken. Daarnaast nog een drietal botten en een enkele schar. Ik kan jullie vertellen jongens, dat je voor die wijting en steenbolk toch echt in de vaargeul moet wezen. Zoals gezegd, Hans is een uitstekend werper en de vaargeul halen, is voor hem niet echt een uitdaging. Misschien had jij met deze Clipped Double Running Cascade Rig Hans wel van de overwinning af kunnen houden? Want dat je met deze onderlijn afstand kunt halen, daar is geen twijfel over mogelijk.

 

Clipped Double Running Cascade Rig | Een mooi lijntje om in te zetten tijdens het vissen op wijting!De originele versie van deze onderlijn heb ik ooit eens ontvangen via Sjaak Lobs. Dat exemplaar heb ik ondertussen al "op" gevist, maar voor ik hem ging inzetten, heb ik eerst een zooitje van deze onderlijnen gemaakt om achter de hand te hebben. Nog geen dag spijt van gehad. Sjaak noemde hem toen de Double Running Wessex Rig. Of het woordje Wessex in de naam van de onderlijn klopt, weet ik even niet. Heb daar een ander beeld bij, maar aan de onderlijn mankeert helemaal niets. Is gewoon een super surfcast rig waar je echt afstanden mee kan halen. Sjaak runt tegenwoorig JL Rigs en via Facebook kan je hem benaderen met de vraag of hij deze onderlijn nog in zijn assortiment heeft. Niet? Dan heeft hij nog tig andere onderlijnen waar je uitstekend mee uit de voeten kan. Je zou hem ook zelf kunnen maken...

 

Als ik op afstand wil vissen, maak ik graag gebruik van de torpedoloodjes van Turkana. Veel van die loodjes zijn felgekleurd en geplastificeerd en sommige zijn zelfs lichtgevend onderwater. Die exemplaren belicht ik, voor iedere inworp, altijd even met de UV Torch van Tronixpro. Geeft een waanzinnig effect als je in het donker staat te vissen. Of je er meer mee vangt, weet ik niet. Om dezelfde lichtgevende reden heb ik op de lijn ook een paar Bonebass Glow stick mini's gezet. Ook even onder de torch en ook die zijn lichtgevend gemaakt. Wijting is een echte scholenvis en zit er 1, dan weet je dat er nog een paar duizend rondzwemmen. Of dat lichtgevend maken dan het verschil gaat maken, weet ik niet, maar de boel valt wel op! Kan net het verschil maken tussen vangen en vissen en niet geschoten is altijd mis...

 

Clipped Double Running Cascade Rig | Een mooi lijntje om in te zetten tijdens het vissen op wijting!

Clipped Double Running Cascade Rig | Een mooi lijntje om in te zetten tijdens het vissen op wijting! Click on image to enlarge!

 

Bron: Sjaak Lobs, JL Rigs

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It