Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Vrij recent plaatste ik via het artikel "Op afstand met een lange dwarrel" een Up and Over Pulley Rig uit het programma van Gemini Genie Tackle. Zij zijn er commercieel bij gebaat dat er zoveel mogelijk onderdelen uit hun eigen assortiment in zo'n onderlijn worden gebruikt. Logisch, zou ik ook doen als ik een van de eigenaren van Gemini Genie Tackle zou zijn en ik weet zeker, jullie ook. Niks mis mee en met de onderdelen die zij in de markt zetten, hebben zij wel een trend weten te zetten. Het maakt namelijk tegenwoordig niet meer uit waar je naar op zoek bent. Zo'n beetje alle gerenomeerde merken voeren ondertussen dezelfde producten als die van Gemini Genie Tackle. Wel zo makkelijk, heb je een beetje keuze. Maar goed, de Up and Over Rig van Gemini is er dus eentje die uitblinkt in technisch vernuft en als je daar van houdt, maak er gebruik van.

 

Up and Over rig with Powergum | Eenvoudig, simpel, maar super effectief!Niet lang daarna kwam ik met de Flattie Up and Over Pennel Rig. Deze kant en klare onderlijn komt bij UK-Hooks vandaan. Kant en klaar? Inderdaad, het is de bedoeling dat je daar die onderlijn koopt. Maar dat kan natuurlijk altijd beter. Immers alle onderdelen waarmee de onderlijn is opgebouwd zijn gewoon te koop in een goed gesorteerde hengelsportwinkel. De Rig spring van Tronixpro is dus ook gewoon te koop als SRT spring, maar dan is hij weer van Gemini Genie Tackle. Kralen, wartels en ook de gebruikte lijnen en haken zijn allemaal gewoon te koop. Zo wie houd jou tegen om deze Flattie Up and Over Pennel Rig van UK-Hooks zelf in elkaar te zetten? Niemand toch? De onderlijn gebruikt minder onderdelen, maar is zeker niet minder in kwaliteit. Hou je graag van een Pennel, liggen kralen jou wel, probeer de Flattie Up and Over Pennel Rig dan gewoon eens een keertje.

 

Up and Over rig with Powergum | Eenvoudig, simpel, maar super effectief!Mochten jullie nou denken dat wij hier in Nederland lekker achterover leunen en al die mooie onderlijnen gewoon kant en klaar vanuit Engeland laten komen, dan moet ik jullie helaas teleurstellen. Al gelijk na het plaatsen van het artikel "Op afstand met een lange dwarrel" zocht Herman Wildenberg contact met mij op. Herman is de beheerder van de Facebookpagina Vistechnieken & Onderlijnen. Alleen al de titel van zijn Facebookpagina zegt genoeg over waar Herman graag mee bezig is. Inderdaad technieken en onderlijnen die hij kan inzetten tijdens zijn geliefde hobby het zeevissen. Herman heeft ook een versie van een Up and Over Rig. Laten we zijn versie de Up and Over Rig with Powergum noemen en deze eens nader bekijken.

 

Herman gebruikt een minimum aan onderdelen en als ik heel eerlijk ben, daar ben ik ook liefhebber van. Toeters en bellen zijn hartstikke leuk, maar bedenk altijd of het een toegevoegde waarde heeft of niet. Dat laatste? Dan gewoon niet doen. Als je een onderlijn voor de eerste keer in elkaar zet, dan past alles altijd perfect. Totdat je een keertje aan de beurt bent en je aaslijn moet vervangen. Voor wie dat wil weten, ik vis max. 2 keer met dezelfde aaslijn, dan gaan ze er echt af en vervang ik ze. Bij zo'n geclipte lijn is het altijd weer de kunst om goed uit te komen zodat alles blijft werken zoals bedoeld. Herman heeft daar de truc met de Powergum voor bedacht. Met dat extra stukje rek past het altijd. Zo eenvoudig, zo simpel, maar zo verschrikkelijk doeltreffend! Herman zet deze Up and Over Rig with Powergum graag in met groot aas vanaf de Nederlandse stranden, maar ook in Engeland als hij gericht op hondshaai, rog en grove wijting vist.

 

Up and Over rig with Powergum | Eenvoudig, simpel, maar super effectief!

Up and Over rig with Powergum | Eenvoudig, simpel, maar super effectief! Click on image to enlarge!

 

Bron: Herman Wildenberg

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It