Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Ok, ok, ook ik zie dat de onderlijn op de illustratie best wel grof is uitgevoerd voor de Nederlandse platvis. Het woordje "Flattie" in de naam van de onderlijn geeft immers aan dat deze rig toch echt bedoeld is voor platvis. Alles klopt, echter de maten van de diverse onderdelen staan niet in verhouding tot de Nederlandse platvis, maar ja, ik heb de onderlijn dan ook gevonden in Engeland. En zoals jullie weten, is alles in Engeland, zeker als het om zeevissen gaat, veel groter uitgevoerd. Zo ook deze Flattie Up and Over Pennel rig.

 

Flattie Up and Over Pennel rig | Op afstand op platvis.Er zijn twee redenen waarom ik deze onderlijn in de schijnwerper wil zetten. De eerste reden is, dat het een Up and Over rig betreft. Vrij recent heb ik er een op mijn site gezet en dit is een variant op die uitvoering. Bij de vorige uitvoering zat er een Bent clip ergens op de hoofdlijn van de onderlijn, nu wordt er direct geclipt op de Tronxipro Casting snap with clip. Die grote Rolling swivel die daar bovenop staat, is nodig om een verbinding te maken met de hoofdlijn die vanaf je molen komt. De tweede reden is dat er op deze uitvoering twee Gamakatsu LS-311R3 haken zijn gezet. Twee verschillende maten en in Pennel uitvoering. Op Facebook heb ik een levendige discussie gezien over deze haken en het leek mij leuk om daar op mijn manier een invulling aan te geven.

 

Flattie Up and Over Pennel rig | Op afstand op platvis.De Flattie Up and Over Pennel rig, die naam heb ik niet bedacht, maar komt bij UK-Hooks vandaan die hem in het assortiment heeft zitten, is een surfcast rig pur sang. Over alle onderdelen is nagedacht en het doel is ver. Heel ver! Kan allemaal met de onderlijn. Als er gebruik gemaakt wordt van een pennel, dan weet je dat je voor groot aas moet gaan. Grote kweekzagers, grote pieren, maar nog beter zijn de grote steekzagers, tappen, stukken vis, misschien een squid? Kan allemaal, je hebt immers twee haken om het aas goed aan te bieden. De sequin en rubber stop zorgen ervoor dat tijdens de inworp het aas niet naar boven kruipt, de aaslijn op. Veel kralen en dan ook nog eens in diverse kleuren werken hartstikke goed in Denemarken, Noorwegen, Engeland en ..., maar of ze hier ook goed werken? Twijfel nog steeds.

 

De IMP Bait clip van Breakaway is een beproefde en is dus zeker een aanrader. Het Turkana torpedolood is onwijs gestroomlijnd en zorgt voor extra afstand. De hoofdlijn van de onderlijn is zwaar, 70/00 Cinnetic Mimetic, uitgevoerd. Is gewoon een vereiste bij Surfcast Rigs! Geldt ook voor de gebruikte wartel tussen de hoodlijn en de onderlijn. Veiligheid voor alles. Omdat we op platvis gaan, heb ik gekozen voor een Asari fluorocarbon aaslijn van 37/00, maar als jouw voorkeur naar iets anders uitgaat, gewoon doen. Geldt ook voor het gebruik van de gekleurde kralen. Als ik ze gebruik, wil ik graag niet groter gaan dan 3 mm en Tronixpro heeft een heel assortiment kleuren in die maat. Heeft dus gewoon mijn voorkeur.

Flattie Up and Over Pennel rig | Op afstand op platvis.

Flattie Up and Over Pennel rig | Op afstand op platvis. Click on image to enlarge!

 

Bron: UK-Hooks

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It