Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

De Drop down Pulley Rig is best wel een bijzondere onderlijn. Als je hem zo ziet op de tekening is het net of hij niet af is. Komt vooral door die loshangende TronixPro Rolling swivel. Maar neem van mij aan jongens, dat is wel een van de meest essentiële onderdelen van deze hele onderlijn. Als je de onderste haak hebt geclipt aan de Breakaway IMP Bait clip, dan moet je daarna de Gemini Genie Bent Rig clip bevestigen aan dat loshangende warteltje. Daarvoor kan je dat haakje gebruiken van de Bent Rig clip. Doe dat haakje maar eens in het oogje van die wartel. Inderdaad, nu hangt de hele boel in lijn en is de Drop down Pulley rig klaar voor het vissen op afstand. Als het lood tijdens de inworp het water raakt, schiet de haak uit de Breakaway IMP Bait clip en gaat ook de Bent Rig clip los met als gevolg dat de aaslijn langzaam richtig het lood zal zakken. Je vist dan dus met een mooie lange aaslijn de zeebodem af.

 

Drop down Pulley Rig | Vissen met een dikbeaasde pennel op de zeebodem!Ik heb bewust gekozen voor de Breakaway IMP Bait clip. Ik vind dat persoonlijk een van de allerbeste bait clips die er is en hij is reuze betrouwbaar. Heb nog nooit meegemaakt dat hij niet de haak los gooide. Er zijn zat alternatieven op de markt voor bait clips. Neem diegene waar jijzelf het beste gevoel bij hebt. Vertrouwen in een onderlijn hebben, begint met elk onderdeel waar jij je goed bij voelt. De TronixPro Pulley Bead is bij mij op het moment ook een bewuste keuze. Wil jij dat zelf anders invullen, ga gewoon je gang. Voor de Gemini Genie Bent Rig clip ben ik eerlijk gezegd nog geen enkel alternatief tegengekomen. Wat maakt hem dan zo bijzonder? Dat is het oog bovenop de wartel, dit staat dwars ten op zichte van de rest van de clip. En dat maakt hem best wel bijzonder...

 

Drop down Pulley Rig | Vissen met een dikbeaasde pennel op de zeebodem!Ikzelf zet de Drop down Pulley Rig in tijdens het gericht vissen op zeebaars en gul. Beide vissoorten lusten wel wat en als je voor de grotere exemplaren gaat, kan het helemaal geen kwaad om een lekker zooitje aas aan te bieden. Vandaar dat ik gekozen heb voor de pennelconstructie. Een grote 2/0 haak in combinatie met een 1/0 assist haak. Als je goed naar de assist haak kijkt, zal het je opvallen dat ook dat oog dwars staat ten op zichte van de haak. Dat zijn dus perfecte haken voor een pennelconstructie. Vanwege de pennelconstructie is het niet nodig om sequins en dergelijke in te zetten. Jouw aas wordt met die twee haken keurig op zijn plaats gehouden. Wil je echt voor een hele grote aasaanbieding gaan, gebruik dan ook bindelastiek. Voor de tube op de assist haak heb ik gekozen voor een "lichtgevende" (TronixPro Luminous tube (pink)) uitvoering. Weet nog niet of dat het verschil maakt, maar als je het niet probeert, kom je er ook nooit achter.

 

Je kan de Drop down Pulley Rig maken in lengtes waar jij de voorkeur aangeeft. Je ziet dan ook lengtes bij de hoofd- en aaslijn staan die variëren. Voorbeeldje voor een juiste verhouding. Wil je een hoofdlijn van van 60 cm lang, maak dan de aaslijn 50 cm. Liever 10 cm erbij? De hoofdlijn dus 70 cm, dan de aaslijn 60 cm. Inderdaad! Als je de hoofdlijn met 10 verlengt, kan je dus ook de aaslijn met 10 cm verlengen. Zo kan je dus kiezen voor een lengte die jij wilt. Als je het verschil tussen de hoofd- en aaslijn op 10 cm houdt, gaat het helemaal goed komen. Als laatste nog even iets over die kraaltjes. Die moeten echt op die plaatsen neergezet worden. Ze dienen een beetje als buffer voor als de boel op spanning gezet wordt. Kan tijdens de inworp zijn, maar ook bij een aanbeet.

 

 Drop down Pulley Rig | Vissen met een dikbeaasde pennel op de zeebodem!

Drop down Pulley Rig | Vissen met een dikbeaasde pennel op de zeebodem! Click on image to enlarge!

 

Bron: Planetseafishing.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It