Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Wie mijn blog op Zeehengelsport.nl volgt of wie zo af en toe mijn facebookberichtjes leest, zal het opgevallen zijn dat de afgelopen periode een warme is geweest. Een dusdanig warme dat zelfs de vis zo af en toe even lekker helemaal niets doet. Of misschien wel iets, maar op een dusdanig laag pitje dat vriend krab veel eerder bij mijn aas is, dan vriend vis. Met als gevolg dat al het lekkers al van mijn haak af is en vriend vis onverrichterzake zijn heil verder zoekt. Ik kan weer gaan beazen en daarna blijven hopen dat er een, misschien twee vissen zijn die iets sneller zijn dan die in enorme aantallen aanwezige krabben. Tot die tijd blijft het een gok. Zou daar niet iets aan te doen zijn?

 

Anti Crab clipped Pulley Rig | Deze onderlijn gaan krabben niet leuk vinden.Ik denk het wel! Je moet gewoon met een onderlijn aan de gang gaan waarvan de haken niet op de bodem worden aangeboden. Dat kan door een onderlijn te maken met een lekkere lange hoofdlijn en hele korte aaslijntjes die hoog op de hoofdlijn zitten. Die werken! Weet ik uit ervaring, maar ik kom met een alternatief. De lengte van de aaslijn is in deze niet beperkt tot kort, maar mag ook lang. We gaan de boel drijvend aanbieden. Daarvoor ben ik een beetje gaan shoppen en dat leverde mij het volgende resultaat: Tronixpro Luminous Pop Ups, Gemini Genie Floating Beads en van Bonebass de BB Flotters en Flotter Gum. Prachtige namen, maar in gewoon Nederlands "drijvende kralen". Omdat ik ben wezen shoppen bij Nipro Hengelsport weet ik ook de prijzen. Die van Gemini en Bonebass kosten net iets meer dan 3 euro en die van Tronixpro haal je voor 2,50 euro. Geen geld toch?

 

Anti Crab clipped Pulley Rig | Deze onderlijn gaan krabben niet leuk vinden.Ik kan nu een heel technisch verhaal gaan houden, maar ik kan jullie ook verwijzen naar de bijgevoegde illustratie. Zoals te doen gebruikelijk geef ik mijn onderlijnen altijd Engelse namen, puur en alleen omdat wij hier in Nederland geen namen geven aan onderlijnen. Mag ik jullie verstellen? Dit is de Anti-crab-clipped-pulley Rig. Clipped? Inderdaad, de haak kan aan clip op het lood vastgezet worden. Maakt hem gelijk een Surfcast Rig en is dus bij deze gelijk geschikt om op afstand te vissen. Pulley? Ja, want als een vis gehaakt wordt en wegzwemt, zal het lood omhoog getild worden. Em last but not least, anti-crab! Die twee Tronixpro Luminous Pop Ups zijn dus in staat om de haak, inclusief aas, te laten drijven. De stroming, of eigenlijk de kracht van de stroming, bepaalt uiteindelijk de stand van je aaslijn, maar feit is wel je aas nu hoger wordt aangeboden dan zonder die drijvertjes. Ik heb aan het begin van de aaslijn een stukje krimpkous (Tronixpro Shrink Tube) gezet om de boel iets stugger te maken om daarmee de aaslijn wat verder van mijn hoofdlijn te houden. De kraaltjes aan beide zijden van de grote wartel zijn ter bescherming en absoluut noodzakelijk. Vergeet die dus niet!

 

De Anti Crab clipped Pulley Rig heeft ook in de Zeehengelsport gestaan. Wie het artikel gemist heeft, kan het hier nog even op zijn gemak nalezen. Zoek je het artikel liever via het menu, klik dan even rechts bovenaan op het menu-item Publicaties. Het artikel beperkt zich niet alleen tot de onderlijn, maar bevat ook nog een paar zinvolle tips. Veel leesplezier! 

 

Anti Crab clipped Pulley Rig | Deze onderlijn gaan krabben niet leuk vinden.

Anti Crab clipped Pulley Rig | Deze onderlijn gaan krabben niet leuk vinden. Click on image to enlarge.

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It