Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Vrij recent heb ik de "Jojo-Rig, begin eenvoudig" op Onderlijnenvooropzee.com geplaatst. Toen maakte ik al melding dat de wat geavanceerdere varianten vrij snel zouden volgen. Bij deze! Ik heb voor jullie de dubbele Jojo-Rig, in dit geval ook nog een geclipte versie, wat hem dan gelijk tot de orde van Surfcast Rigs opwaardeert. Afstand halen met deze onderlijn is geen enkel probleem, mits je de boel daar dan wel een beetje geschikt voor maakt. Wat mij betreft, mag je voor die twee Tronixpro Rolling swivels size 2 best een maatje kleiner gaan, maar bedenk wel dat die wartels wel de wartels zijn waar de grootste krachten op vrij komen. Denk daar goed over na als je voor iets kleiner wilt gaan.

 

The Double Jojo-Rig clipped | Echt een Surfcast Rig die je op afstand brengt!Misschien overdone om te vertellen, maar ook deze geclipte Jojo-lijn komt uit het brein van Sjaak Lobs, beheerder van de Facebookgroep Zeeonderlijnen. Bij deze versie is bewust gebruik gemaakt van grote haken. De Gamakatsu F314 size 1 of 2. Ik zet de geclipte Jojo-Rig dan ook in bij het strandvissen op zeebaars en gul. De Gamakatsu F314 heeft zich binnen de zeevisserij allang al bewezen en ik durf rustig te beweren dat de helft van alle zeeviswedstrijdvissers hem gebruikt. En een groot gedeelte daarvan doet precies hetzelfde wat ook ik doe met deze haak. Namelijk de haakbocht iets uitbuigen. Daarmee verhoog je de haakkans aanzienlijk. Echt een aanrader!

 

The Double Jojo-Rig clipped | Echt een Surfcast Rig die je op afstand brengt!Als je met grote haken vist, gebruik je negen van de tien keer ook groot aas. Rijg dit net voorbij de haakbocht op de haak, dan weet je zeker dat je de haak goed kunt clippen aan de Breakaway IMP Bait clip of de Cascade swivel. Voor het goeie zou je het aas ook nog even kunnen fixeren met bindelastiek. Ik gebruik daar tegenwoordig de Tronixpro Baitex voor. Zit in een vreselijk handige verpakking en voldoet uitstekend. Omdat ik dat bindelastiek gebruik, is het niet noodzakelijk om sequins te gebruiken die je dan laat stoppen op een stopknoopje. Je aas blijft toch al zitten. Ben je geen liefhebber van bindelastiek, gebruik dan wel een sequin in combinatie met een stopknoopje om je aas op zijn plek te laten zitten.

 

Ik heb het al vaker gezegd en doe dat nu ook weer, maar gebruik voor de hoofdlijn en de aaslijnen de lijnen die jou bevallen. Doe ik ook en op dit moment zijn dat de lijnen van Cinnetic! In een illustratie gebruik ik graag opvallende kleuren zodat alles goed te onderscheiden is. In de praktijk vis ik echter over het algemeen alleen met transparante lijnen. De kleur rood pas ik meestal alleen toe bij bot en wijting en dan ook nog eens alleen als het water troebel is. Daarvan weet ik dat die daar goed op reageren. In mijn kennissenkring zijn er echter zat die hun eigen voorkeur voor kleur hebben. De een doet alles graag helemaal zwart en een ander vindt oranje een superkleur. Ieder zijn voorkeur.

 

The Double Jojo-Rig clipped | Echt een Surfcast Rig die je op afstand brengt!

The Double Jojo-Rig clipped | Echt een Surfcast Rig die je op afstand brengt! Click on image to enlarge!

 

Bron: Sjaak Lobs

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It