Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Weet je dat wijting een lichte voorkeur voor de kleur rood heeft? Niet? Dan weet je het nu. En als je goed naar de bijgevoegde illustratie kijkt, zal het je direct opvallen dat de zeevisonderlijn die daar op afgebeeld staat over het algemeen bijzonder rood is. Dat is dus een bewuste keuze. Wijting is ook een typische scholenvis en kan in grote aantallen vlak voor je neus zwemmen. Het maakt in een dergelijke situatie niet uit met wat je vist, Iedere aanbeet is een hanger. Vis je met drie haken dan kan je gewoon drie aanbeten afwachten en een triplet is je beloning.

 

One Hook Clipped Rig with Swirl snood | Het Breakaway impact shield in detail.De onderlijn waarmee je dan vist, is dan ook niet meer belangrijk. Iedere onderlijn brengt dan wijting op de kant. Het is wel zinvol om als het "miegelt" van de wijting te kiezen voor een iets grotere haakmaat. Als ze namelijk "los" zijn, is een kleine haakmaat vragen om "slikkers". Grote scholen wijting leven in een voortdurende strijd om voedsel en zijn compleet blind voor de werkelijkheid. Alles wat ook maar iets op voedsel lijkt, wordt direct belaagd door tientallen wijtingen en de aanvallen zijn zo heftig en meedogenloos dat een "slikker" meestal het gevolg is. Ook bij de kleinere exemplaren die nog helemaal niet klaar zijn voor de pan. Vis dan ook altijd als er een overvloed aan wijting rond zwemt met grote haken. De kans op het volledig inslikken van de haak maak je daarmee kleiner.

 

One Hook Clipped Rig with Swirl snood | De Relay clip in detail.Wijting zit in de wintermaanden vaak vlak onder de kant en is in de avonduren vrij gemakkelijk te vangen. Is het daarentegen licht dan zitten ze zomaar wat verder van de kant af. Ze zijn er nog wel, maar zitten net niet binnen het gebied wat je kan begooien. Tevens lijkt het wel of er ook wat minder voedselnijd te bespeuren valt. Met andere woorden, ze zijn een ietsie pietsie moeilijker te vangen. Ligt niet aan jou hoor...... Tis de wijting. Toch? In een dergelijke situatie is het zinvol om de hieronder afgebeelde onderlijn eens in te zetten. Zowel de hoofdlijn als de aaslijn zijn uitgevoerd in de kleur rood, een kleur die wijting activeert tot aanbeten, en met de Relay clip en het Impactshield kunnen ook nog eens grote afstanden overbrugt worden. Een optimale combinatie dus. Doe je er ook nog een langstelige rode haak op, dan is de onderlijn helemaal perfect en kunnen aanbeten niet uitblijven. Overigens is de Gamakatsu LS-5013F in de haakmaat 4 wel een haak die je bijna overal voor kunt gebruiken. Dus ook in deze onderlijn.

 

Beperk je met deze onderlijn niet alleen tot de wijting. Experimenteer met de kleur van je hoofd- en aaslijn en gebruik hem gewoon als je wat verder van de kant af moet vissen om vissen te kunnen verschalken. Als je alles naturel, lees zo min mogelijk kleur, opzet, weet ik uit ervaring dat zeebaars en gul heel goed zijn te verleiden met deze onderlijn.

 

One Hook Clipped Rig with Swirl snood | Voor als de wijting ver zit.

One Hook Clipped Rig with Swirl snood | Voor als de wijting ver zit. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com
 © Onderlijnenvooropzee.com

Pin It