Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

We schrijven 2 maart 2018 en het is koud! Onwijs koud! Al ruim een week is koning Winter nadrukkelijk aanwezig en op allerlei manieren drukt hij zijn stempel in ons koude kikkerland. In Friesland ligt men al dagen te woelen in bed, maar vooral te hopen, op een mogelijke Elfstedentocht. In Limburg lopen op dit moment meer langlaufers dan dat er Limburgers zijn en in de rest van Nederland kan jij je hart ophalen aan allerlei toertochten op de schaats.

 

Two Hook Drop Wishbone Clipped Rig | De Gemini Genie Up and Over clip in detail.En de echte zeevisser, wat doet die? Vissen dat wel, maar het is moeilijk. Verdomd moeilijk. Het is algemeen bekend dat als de buitentemperatuur daalt, het voedsel van onze zo geliefde zeevissen, lees garnalen en andere kleine kreeftachtigen, de ondiepten verlaat en zijn heil gaat zoeken in dieper water. Hoe kouder het wordt, des te dieper water ze zoeken. Met als gevolg dat de gul, wijting, schar, maar ook bot ook het diepere water gaat opzoeken. Wil je dus in deze koude, maar vooral barre, tijd nog een visje vangen, dan zal je toch echt in het diepere water moeten zijn. Dieper water ligt vaak niet vlak voor je neus en dus zal je soms alles uit de kast moeten halen om dat diepere water te kunnen bereiken. Een surfcast rig kan dan wel eens verdomd handig zijn. Deze 2 Hook Drop Wishbone Clipped Rig is zo'n surfcast rig.

 

Two Hook Drop Wishbone Clipped Rig | Het Breakaway Impactloodclipje in detail.De haken clip je aan de clip van het Breakaway Impactlood en de Gemini SRT-spring zet de hele boel mooi onder spanning. Aan het eind van je ingooi klapt het Impactlood hard op het wateroppervlak met als gevolg dat het gele hoedje van je zeelood omhoog schiet en de haken vrij gooit van de clip. Juist het clippen van de haken met jouw zeepier of zager is belangrijk tijdens de ingooi. Je beschermt er namelijk je zeeaas mee. Zaak is wel dat het natuurlijk los komt als je jouw hotspot bereikt hebt. Vandaar dat omhoog schietende gele hoedje op het Breakaway Impactlood.

 

De aaslijn mag je zo lang maken als je zelf wilt. Zaak is dan wel dat jij je hoofdlijn van de onderlijn aanpast aan de lengte van die aaslijn. Die aaslijn moet namelijk wel kunnen clippen en onder spanning gezet kunnen worden. Wij hebben in dit geval een wishbone-constructie toegepast. Als je twee haken met een zeepier of zager vlakbij elkaar aanbiedt, verspreiden die ook een dubbele hoeveelheid geur. En juist in een tijd dat de vis bijna niet te verleiden is tot een aanbeet, kan dat net het verschil uitmaken. Wij hebben er in ieder geval goede resultaten mee geboekt. Maar soms is vissen net een belegging en moet ik er dus bij vermelden dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. Doe er gewoon je voordeel mee.

 

Two Hook Drop Wishbone Clipped Rig | Voor als de platvis ver zit.

Two Hook Drop Wishbone Clipped Rig | Voor als de platvis ver zit. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It