Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Bij ons op de Noordpier bij Wijk aan Zee wordt op dit moment volop wijting gevangen. Criticasters spreken zelfs van een ware plaag. Plaag of geen plaag, ik vis er graag op! En al mijn collega-vissers die er ook staan ook! Heerlijk vind ik het om na zo'n wijting-sessie te genieten van mijn eigen vers gevangen én gebakken lekkerbekkies. En gerookt zijn ze [bijna] nog lekkerder. Tussen al dat wijting-geweld heb ik ook al de eerste mooie gulletjes weten te landen. Nog niet van het formaat kabeljauw, maar toch al exemplaren van een centimeter of veertig. Kortom, het is nu de tijd om gericht op [flinke] wijting te gaan vissen. In de wetenschap dat gul en mooie flinke schar je bijvangsten kunnen zijn.

 

Clip down Pulley Pennel Rig | De Gemini Genie Alpha Bait Clip in detail.Om kleine wijting minder kans te geven, vis ik bij voorkeur met grote haken. Haakmaat 1/0 of zelfs 2/0 is voor mooie maatse wijting geen enkel probleem. Vandaar dat ik in bijgevoegde illustratie heb gekozen voor grote haken. De complete onderlijn zat vroeger in het assortiment van Gemini Tackle Co Ltd uit Engeland. Tegenwoordig doen ze niks meer met kant-en-klare onderlijnen en zal je hem dus zelf in elkaar moeten zetten. De onderdelen die gebruikt zijn in de hieronder afgebeelde onderlijn voor het zeevissen, zijn nog wél volop te koop bij Gemini Tackle Co Ltd én mogelijk ook bij de hengelsportwinkelier bij jou in de buurt. De onderlijn waar we het over hebben, heet Clip Down Pulley Pennel Rig.

 

Clip down Pulley Pennel Rig | De Pennel in detail.Een Pennel Rig heeft altijd 2 haken op 1 aaslijn. Voordeel van deze constructie is dat je een dubbele haakkans hebt én je de mogelijkheid hebt om een flink portie zee-aas, lees zeepieren, zagers of mesheften, kan aanbieden. Groot aas, grote vis. Toch? Via de Genie ABC Red Slider en Genie ABC Clip heb je de mogelijkheid om je aaslijn te clippen en beschik je over een fantastische surfcast rig waarmee grote afstanden overbrugt kunnen worden. Laten nou bij ons op de Noordpier bij Wijk aan Zee de grote wijtingen een flink eind van de pier af te zwemmen! Met deze Clip Down Pulley Pennel Rig is het geen enkel probleem om die te bereiken.

 

Gebruik de illustratie van de onderlijn voor het zeevissen als referentie en bedenk dat niets wat op de afbeelding staat, bindend is. Combineer naar hartelust en gebruik die materialen en kleuren waar jij de voorkeur aan geeft.

 

Clip down Pulley Pennel Rig | Een perfecte Surfcast Rig voor wijting en gul.

Clip down Pulley Pennel Rig | Een perfecte Surfcast Rig voor wijting en gul. Click on image to enlarge!

 

Bron: Gemini Tackle Co Ltd
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It