Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Ik heb er weer eentje uit de keuken van Gemini Tackle Co Ltd. Namelijk de top pulley rig. Een surfcast rig pur sang. Hier zijn afstanden mee te gooien, daar wordt je bang van. Echt waar! Helaas heeft Gemini tackle deze onderlijn, alle onderlijnen overigens, uit hun assortiment gehaald en ben je dus helemaal op jezelf aan gewezen, als je met deze onderlijn voor het zeevissen wilt gaan vissen.

 

Top Pulley Rig | Het Breakaway Impact shield in detail.De onderdelen die in de onderlijn zijn verwerkt, zitten nog wel in het assortiment van Gemini tackle en zijn te koop bij de beter gesorteerde hengelsportzaak of rechtstreeks bij Gemini tackle via internet. Deze top pulley rig heeft zoals de naam al doet vermoeden een hoog geviste aaslijn. Meestal richt men zich dan op rondvissen die iets boven de bodem hun aas zoeken. Denk hierbij aan zeebaars, kabeljauw en wijting. De haak die in de illustraite staat afgebeeld, is er eentje die je bij genoemde vissoorten zou moeten inzetten. Voor wijting zou een maatje kleiner nog net even beter zijn.

 

Als je bij extreem krachtige worpen je aas, lees zeepier, zager of mesheft, niet beschermt, gooi je het helemaal aan flenters. De 'aasbeschermer' die ik bij voorkeur toe pas is de combinatie sequin, kraal en stopknoop. Werkt perfect en is zeer effectief. De Genie Snood Link die tussen de hoofdlijn en aaslijn is gezet, is een optie. De aaslijn had ook rechtstreeks aan de wartel vastgezet kunnen worden. Voordeel van de snood link is dat je meerdere kant en klare aaslijnen bij je kunt hebben die je vanwege die snood link heel snel kan wisselen. Vooral tijdens wedstrijden kan dat van essentieel belang zijn en het verschil tussen topper en tobber maken. 'Snood' betekent overigens aaslijn.

 

Top Pulley Rig | Een Surfcast Rig voor de extreme afstanden.

Top Pulley Rig | Een Surfcast Rig voor extreme afstanden. Click on image to enlarge!

 

Bron: Gemini Tackle Co Ltd.
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It