Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Een mooi voorbeeld van een onderlijn voor het zeevissen met het 'Breakaway' impact shield is de Two Hook Distance Pulley Rig. Echt een surfcast rig waarmee grote afstanden overbrugt kunnen worden. Zit de vis een keertje 'ver', weet dan, dat je ze met deze onderlijn misschien wél kunt bereiken. Én! Een onderlijn die geschikt is om ver van de kant af te vissen, is per definitie altijd geschikt voor de vis die dichtbij zit.

 

Two Hook Distance Pulley Rig | De Gemini Genie snood link in detail.Deze 'rig' komt uit het assortiment van Gemini Genie Ltd. Tackle. Helaas zijn ze gestopt met de productie ervan. Wil je er een keertje mee vissen, dan zal je hem toch echt zelf in elkaar moeten zetten. Misschien hangt er nog een kant en klaar exemplaar in een of andere hengelsportzaak, maar als ook die weg is, weet ik zeker dat er nooit meer een nieuw exemplaar komt te hangen.

 

De onderdelen waar mee de two hook distance pulley rig is samen gesteld, maken overigens nog wel deel uit van het assortiment van Gemini tackle. De onderdelen vind je in de beter gesorteerde hengelsportzaak bij jou in de buurt of rechtstreeks bij Gemini tackle in Engeland. Tik bij Google 'Gemini tackle' in en je zit zo op hun site. Online bestellen behoort tot de mogelijkheden. Of kleine hoeveelheden bestellen tot de mogelijkheden behoort, weet ik niet.

 

Two Hook Distance Pulley Rig | De stopknoop in detail.Gezien de plaats van de aaslijnen, vind ik de two hook distance pulley rig zeer geschikt voor het vissen op wijting, kabeljauw en zeebaars. Bij het vissen op deze vissoorten, gebruik ik bij voorkeur grote haken. Haak maat 1, 1/0 en zelfs 2/0 van het type Worm hebben dan mijn voorkeur. Vergeet je 'aasbeschermers' niet! Uit ervaring weet ik dat de combinatie sequin, kraal en stopknoop goed werken om je aas te beschermen.

 

Bedenk bij alle illustraties die je hier op de site ziet, dat de gekozen kleuren, wartels en haken indicatief zijn en niet bindend. Gebruik die kleuren en onderdelen waar jouw voorkeur naar uit gaat, zodat jij 'een goed gevoel' bij de onderlijn krijgt. Zelfvertrouwen is vaak al het halve werk...

 

Two Hook Distance Pulley Rig | Een Surfcast Rig die je ver brengt.

Two Hook Distance Pulley Rig | Een Surfcast Rig die je ver brengt. Click on image to enlarge!

 

Bron: Gemini Tackle Co Ltd.
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It