Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Elke onderlijn die je kan clippen, is per definitie [bijna] altijd een surfcast rig. Zo ook deze, die zeer geschikt is voor het vissen op zeebaars en gul. Naast dat je de haak vast kan zetten aan de lood- met haakclip om je aas te beschermen, maakt deze onderlijn ook nog eens gebruik van het zogenoemde pulley-systeem. Kijk maar eens goed naar hoe de hoofdlijn van deze onderlijn vrij door de bovenste grote wartel heenloopt. Een dergelijk vrijloopsysteem noemt men op zijn Engels pulley.

 

Pulley Rig | Voor wie op afstand gericht wil vissen op gul en zeebaars.Deze Pulley rig is heel simpel zelf te maken. Pak een stuk nylonlijn/monofilament van ongeveer 120 cm lang. Bevestig aan een van de uiteinden een lood-/haakclip. Schuif een flinke kraal, flinke wartel en nog zo'n flinke kraal over de lijn en bevestig dan aan het uiteinde van die 120 cm lange hoofdlijn een kleine wartel. Zorg er wel voor dat die kleine wartel sterk genoeg is. Pak nu ongeveer 80 cm Amnesia clear met een trekkracht van 9.1 kg. Bevestig dit aan die kleine wartel en bindt er een flinke haak aan. Wij hebben gekozen voor de Gamakatsu Worm Hook 36 maat 1 of 2. Dit zijn flinke haken waar je aas perfect op blijft zitten en de kleine wormhaakjes op de haak houden je zeepier of zager perfect op de haak. That's all en jouw Surfcast rig is klaar voor gebruik.

 

Pulley Rig | Voor wie op afstand gericht wil vissen op gul en zeebaars.Een goed lezer zal gemerkt hebben dat de aaslijn van 80 cm precies 2/3 van de lengte van de hoofdlijn is. Die is immers 120 cm lang. Als je dit principe blijft volgen, kan je dus ook een hoofdlijn nemen van 150 cm lang in combinatie met een aaslijn van 100 cm. Experimenteer hiermee tot jij de voor jou juiste lengte hebt gevonden. Tevens kan het geen kwaad om op de aaslijn nog een sequin, lees aasstopper, in combinatie met een stopknoop te zetten. Voor de details over een sequin in combinatie met een stopknoop verwijs ik je even naar de categorie tips en trucs op deze site.

 

Rest mij nog te zeggen dat ook deze ondelijn niet alleen geschikt is voor zeebaars en gul, maar ook voor andere vissoorten, zoals bijvoorbeeld wijting, die iets boven de zeeboden azen. Pas dan wel je haken aan.

 

Pulley Rig | Voor wie op afstand gericht wil vissen op gul en zeebaars.

Pulley Rig | Voor wie op afstand gericht wil vissen op gul en zeebaars.. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It