Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Soms zit er alleen maar platvis. Bot, schar, misschien tong en als je mazzel hebt schol. Niet actief azend, maar loom afwachtend wat er aan voedsel voorbij komt en 'bijna' niet tot actie bereid. Dan is het moeilijk vissen en moet je alles uit de kast halen om ze tot een aanbeet te verleiden. Vaak moet je jouw zeepier of zager precies voor hun bek neer leggen en dan maar hopen dat ze willen bijten. Met korte aaslijntjes is struinen via een 'wapper-' of 'dwarrellijn' niet echt mogelijk, maar met de lange aaslijn aan de Up and over Ledger rig wel. De perfecte onderlijn dus om even lekker mee over de zeebodem te struinen.

 

Up and Over Ledger Rig | De Gemini Genie Pulley clip in detail.De Up and over Ledger rig heeft een aaslijn van om en nabij de 1.2 meter lang. Dat is lang voor een aaslijn en je zult weinig onderlijnen vinden die ook over zo'n lange aaslijn beschikken. De aaslijn wordt via een snood link 'geclipt' aan de hoofdlijn van de onderlijn. Het voordeel hiervan is, is dat je meerdere kant en klare aaslijnen van dezelfde lengte, maar in verschillende uitvoeringen qua kleur en haakmaat, bij je kan hebben en dat je op jouw hotspot zelf kan bepalen met welke jij wilt gaan vissen. Blijk je een verkeerde keuze gemaakt te hebben, dan is wisselen van aaslijn een fluitje van een cent.

 

De Alpha Bait Clip is het systeem waarmee de Up and over Ledger rig wordt omgetoverd in een surfcast rig en de SRT Pulley Clip borgt de aaslijn keurig tijdens de inworp. Als de ABC red slider 'los schiet' na aanraking met het wateroppervlak komt de haak met jouw zager of zeepier vrij en glijdt de aaslijn relaxed uit de SRT Pulley clip. De stroom in het water zorgt ervoor dat de aaslijn zich strekt en het dwarrelen of wapperen kan beginnen. Een groot stuk zeebodem rondom jouw zeelood wordt afgestruind en met een beetje mazzel ligt er een vis binnen bereik. Nou maar hopen dat er een aanbeet volgt. Dáár kan ik je helaas niet mee helpen...

 

Up and Over Ledger Rig | De Gemini Genie snood link in detail.Vroeger was de Up and over Ledger rig een kant en klare onderlijn uit het assortiment van Gemini Tackle Ltd. uit Engeland. Tegenwoordig brengen zij alleen nog maar de onderdelen waarmee de onderlijn is opgebouwd op de markt en niet meer de kant en klare rig. De onderdelen zijn te koop bij de beter gesorteerde hengelsportzaak bij jou in de buurt of via internet bij Gemini Tackle Ltd. zelf. Het feit dat Gemini Tackle Ltd. een op Engeland georienteerd bedrijf is, heeft er voor gezorgd dat er een grote haak aan de aaslijn hangt. Hier in Nederland belagen wij de platvis niet met een haak van die grootte. Ik raad aan om een haakje 4, 6 of misschien wel 8 te gebruiken. Overigens is de Up and over Ledger rig ook uitstekend te gebruiken bij het zeevissen op zeebaars, wijting of gul. Dan is een haakmaat 2/0 niet 'overdone'.

 

Up and Over Ledger Rig | Lekker struinen op de zeebodem.

Up and Over Ledger Rig | Lekker struinen op de zeebodem. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It