Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Krab op de bodem? Bied je zeepier of zager niet op, maar boven de zeebodem aan. Om de Alpha Bait clip bij jullie bekend te maken, heb ik deze eenvoudige onderlijn, ook wel de Single Hook clip down rig genoemd, voor jullie in een tekening verwerkt. Als ik het over clippen heb, heb ik het over surfcasten. Dus is de Single Hook clip down rig ook nog eens een echte surfcast rig. Eentje waarmee je ver, verder en nog verder kan gooien. Eentje voor als de vis echt ver zit. Want dat je deze Single Hook clip down rig een vreselijk eind weg kan smijten, weet ik uit ervaring.

 

Single Hook Clip Down Rig | De sequin in detail.Ik gebruik de Single Hook clip down rig bij voorkeur in de zomermaanden bij het vissen op zeebaars en in de wintermaanden als ik de gul of wijting wil belagen. Al eerder heb ik ergens gemeld dat je vanaf het strand van Castricum aan Zee over het algemeen niet ver hoeft in te gooien als je op zeebaars vist, maar je hebt altijd die uitzonderingen dat het wel nodig is. En dan is deze onderlijn daar uitermate geschikt voor. Gul en wijting moet je bij ons bijna altijd van ver halen en dan is deze onderlijn meestal een must in plaats van een uitzondering.

 

Gelijk met het verschijnen van zeebaars bij ons aan de kust zie je 'vriend' krab ook weer. Dat, dat zo'n beetje een op een loopt, is niet zo verwonderlijk. Krab staat namelijk hoog op het menu van zeebaars. Je zou dus kunnen stellen dat op het moment dat je weer vreselijk last krijgt van krab, zeebaars in de buurt kan zijn. Een en ander is wel een beetje afhankelijk van het type water waar je in vist. Ver in de Waddenzee waar je over het algemeen rustig en troebel water aantreft, kan het barsten van de krab, maar zal je daar niet vaak zeebaars aantreffen. Die geeft namelijk de voorkeur aan ruw en helder water.

 

Single Hook Clip Down Rig | De Gemini Genie SRT-spring in detail.De hier afgebeelde Single Hook clip down rig heeft een aaslijn die hoog in de hoofdlijn van de onderlijn gefixeerd zit. Het voordeel hiervan is dat de aaslijn niet over de zeebodem heen dwarrelt, maar zijn beweging zoekt in een iets hogere waterlaag. Krab zal altijd geïnteresseerd zijn en blijven in jouw zeepier, zager of mesheft, maar moet in dit geval toch echt al zijn zwemkunsten aanwenden om bij dat zee-aas van jou te kunnen komen. En met een pittige stroming, waar zeebaars liefhebber van is, kan die hoge aasaanbieding net dat extra stapje zijn waardoor jij wel die zeebaars vangt en je buurman niet.

 

Ik ga er vanuit dat de Gemini Genie Alpha Bait clip en SRT-spring ondertussen genoeg bij je bekend zijn en dat je weet waar of zij voor dienen. Ze hier nog een keertje uitleggen, laat ik dan ook achterwege. Ik besluit met te zeggen dat een goeie surfcast rig altijd geschikt is om verschrikkelijk ver mee in te gooien, maar vergeet niet dat je dan ook over de vis heen kan gooien. Van onderlijn wisselen hoeft dan niet, gebruik gewoon wat minder kracht...

 

Single Hook Clip Down Rig | Een perfecte onderlijn voor wie voor ver gaat én last van krabben heeft.

Single Hook Clip Down Rig | Een perfecte onderlijn voor wie voor ver gaat én last van krabben heeft. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It