Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Wat te denken van deze Economy Rig? Wij hebben de naam niet bedacht hoor. Die komt bij een bedrijfje uit Engeland, genaamd Smartrig, vandaan. Of zij nog zo heten en/of ze nog bestaan, weet ik niet. Maar wat maakt het uit. Dit is gewoon een goedkope zeevisonderlijn die je heel eenvoudig zelf kunt maken en hij is ook nog eens goed inzetbaar tijdens het zeevissen op zeebaars, gul en wijting. Platvis kan ook, maar omdat de haak iets boven de zeebodem wordt gepresenteerd zul je meer succes hebben met de hier boven genoemde rondvissoorten.

 

Economy Rig | Een geweldig eenvoudige onderlijn voor de strandvisser.De hoofdlijn van de onderlijn mag je zo lang maken als je zelf wilt. Als je maar wel voor een beetje "body" kiest. Een diameter van 60, 70/00 voldoet prima. Hier is gebruik gemaakt van een Suffix Surf lijn met een diameter van 75/00. Is een keuze. Als aaslijn gebruiken wij bijna altijd de onvolprezen lijnen van Sunset Amnesia. In dit geval met een trekkracht van zo rond de 9.1 kg.

 

Zeebaars, gul en wijting hebben een grote bek en kunnen wel een flinke haak hebben. Haakmaat 1/0 of 2/0 voldoet uitstekend. De Sakuma Phantom voldoet uitstekend en de Gamakatsu Worm 36/0 is een goed alternatief. Een gewone wartel aan de ene kant en een speldwartel aan de kant waar het lood komt te zitten, maakt hem af. Voor die Smartrig Smartie zou je ook eens in een goed gesorteerde electronicazaak kunnen kijken.

 

Economy Rig | Een geweldig eenvoudige onderlijn voor de strandvisser.

Economy Rig | Een geweldig eenvoudige onderlijn voor de strandvisser. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It