Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Soms weet je het gewoon even niet. Wat kan je nou verwachten? Je staat op het strand en zo her en der om je heen heb je gehoord dat er leuk zeebaars wordt gevangen, maar anderen hebben het weer over leuke bot en zelfs tong vangsten. Allemaal vissoorten waarvan je weet dat je ze ook op jouw visstek kan verwachten. Moet er nou een onderlijn voor de zeebaars aan of ga je toch liever met een onderlijn aan de gang waarvan je weet dat hij goed scoort bij de diverse soorten platvis die onze Noordzee rijk is? Misschien is deze 2 Hook with 1 Boom Rig dan wel iets voor jou.

 

Two Hook with One Boom Rig | De afhouder in detail.Via de dwarrellijn onder aan de onderlijn vis je een lekker ruim deel van de zeebodem af en het aaslijntje wat aan de korte afhouder hangt bevist de iets hogere waterlagen. Zet wel je hengel zo hoog mogelijk in je standaard zodat je zeker weet dat die bovenste aaslijn echt in de hogere waterlagen hangt. Zowel zeebaars, bot en tong lusten zeepier en zager. Van de zeebaars is echter bekend dat zijn voorkeur uitgaat naar een lekkere zager. Mesheft is ook een goed aas voor zeebaars. Misschien een goed idee om aan de bovenste haak een zager of mesheft te bevestigen en aan de onderste haak een zeepier. Op deze manier merk je heel snel waar de vis tijdens jouw vissessie een voorkeur voor heeft. Doordat je op de zeebodem vist én in de wat hogere waterlagen zal je ook heel snel merken wat er rondzwemt.

 

Two Hook with One Boom Rig | Een stukje van de dwarrellijn in detail.Om niet met verrassingen geconfronteerd te worden, zou ik allebei de aaslijnen maken met een transparante Amnesia die 9 kg kan hebben. Misschien voor de platvis iets te dik, maar is het alleen maar zeebaars wat er rondzwemt, dan weet je in ieder geval dat de aaslijn die vis kan handelen. De bovenste haak is bewust iets groter gekozen vanwege de kans op grote zeebaars. Platvis heeft best wel moeite met zo'n grote haak en daarom zit op de onderste aaslijn een Gamakatsu LS-5013F in de maat 4. Goed voor platvis en sterk genoeg om een redelijke zeebaars de baas te kunnen.

 

De dwarrellijn mag je zo lang maken als je zelf wilt, als je er maar voor zorgt dat beide haken elkaar niet kunnen haken. Kies je voor een lange dwarrellijn, pas dan ook de lengte van de hoofdlijn van je onderlijn aan. En zet het afhoudertje zo hoog mogelijk. De 2 Hook with 1 Boom Rig is zowel in de zomer als in de winter inzetbaar. Voor de wintervisserij mag je de zeebaars weg denken en daar een gul voor in de plaats zetten. Multifunctioneel onderlijntje dus.

 

Two Hook with One Boom Rig | Dé onderlijn voor als je tegelijkertijd op zeebaars én platvis wilt vissen.

Two Hook with One Boom Rig | Dé onderlijn voor als je tegelijkertijd op zeebaars én platvis wilt vissen. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It