Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Simpeler dan simpel kan niet! En daar is deze One Hook Flapper Rig snood halfsize een goed voorbeeld van. Een hoofdlijntje met wat wartels en een enkele aaslijn. Halverwege op de hoofdlijn zit een kraal en een stukje coilcrimp om de aaslijn niet te ver te laten zakken. Je blijft dus altijd met deze aaslijn boven de bodem vissen. Mits je het stukje coilcrimp wel op de juiste plaats zet en de aaslijn niet langer maakt dan het stuk hoofdlijn onder de coilcrimp. Wil je met een lange wapperlijn vissen, pas dan ook de lengte van je hoofdlijn aan. Echt, simpeler kan niet!

 

One Hook Flapper Rig | Een echte allround zeevisonderlijn.Vanwege het gebruik van maar een enkele aaslijn, inclusief haak natuurlijk, kent de one hook flapper rig maar weinig weerstand. Dit maakt het een geschikte onderlijn voor relatief grote afstanden tijdens de ingooi. In de illustratie hebben wij een kleine haak aan de aaslijn getekend. Die haak dient enkel en alleen als voorbeeld en mag geheel naar eigen inzicht met wat voor andere haak dan ook vervangen worden. Moet je peuteren voor een maats visje gebruik dan een kleine haak. Zit je echter op een fantastische topstek en is het alleen grote vis wat de klok slaat, pas dan nadat je ons je topstek doorgebeld hebt, je haak aan.

 

One Hook Flapper Rig | Een echte allround zeevisonderlijn.Doordat de aaslijn vrij hoog op de hoofdlijn zit, kan de onderlijn gerust ingezet worden op een bodem met zo her en der wat obstakels. Tevens vis je met de onderlijn iets boven de bodem waardoor je ook minder last van hongerige krab zult hebben. Het gebruik van een wartel aan de aaslijn, maakt de one hook flapper rig uitermate geschikt voor gehaakte rondtollende vis, zoals bijvoorbeeld wijting en steenbolk.

 

Nadeel van het gebruik van de wartel aan de aaslijn is dat de wartel heel veel ruimte heeft om over de hoofdlijn heen te schuiven. Tijdens de inworp kan de aaslijn daardoor vrij heen en weer knallen tussen de 80lb wartel en het stukje coilcrimp met als gevolg dat de brokken aas je om de oren kan vliegen tijdens een krachtig inworp. Een beetje beleid kan dus geen kwaad tijdens de inworp!

 

One Hook Flapper Rig | Een echte allround zeevisonderlijn.

One Hook Flapper Rig | Een echte allround zeevisonderlijn. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It