Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Al eerder is gemeld dat het op het moment 'miegelt', zoals ze hier zeggen, van de wijting. Daarmee vergat ik bijna de schar. Want ook die ligt op dit moment 'gestapeld' op de zeebodem. Ik denk dat deze three hook flapper rig een uitstekende onderlijn is om die schar achter de schubben aan te zitten. Deze onderlijn voor het zeevissen is vrij eenvoudig van opzet, maar heeft toch een noviteit voor wat betreft de onderste aaslijn. Die aaslijn is namelijk niet gefixeerd op een vaste plek, maar kan naar iedere plek geschoven worden tussen de onderste crimp en de loodclip.

 

Three Hook Flapper Rig | Deze constructie zorgt ervoor dat je aaslijn kan schuiven!Wil je niet alles op de zeebodem aanbieden, dan schuif je hem heel makkelijk omhoog. Zit er ontzettend veel wijting, dan is het zinvol om die aaslijn tegen de loodclip aan te schuiven. Zodat je zeker weet dat die aaslijn jouw zee-aas, pier of zager, goed op de zeebodem presenteert. Deze three hook flapper rig komt uit het assortiment van Gemini Tackle Co Ltd. Helaas zijn ze gestopt met de productie ervan en zul je dus, als je er mee wilt vissen, zelf aan de slag moeten. De onderdelen die gebruikt zijn in deze rig zijn overigens nog wel te koop. Rechtstreeks bij Gemini Tackle Co Ltd., maar ook in de beter gesorteerde hengelsportzaken.

 

Schar is een echte 'scholen'-vis en ligt met heel veel broeders en zusters werkelijk waar 'gestapeld' op de zeebodem. Krijg je een aanbeet, sla dan niet gelijk aan, maar tel je aanbeten. Vis je met drie haken, dan zijn drie aanbeten voldoende om al je haken bezet te krijgen met schar. De vis haakt zich over het algemeen zelf waardoor aanslaan niet echt nodig is. Ik heb bewust gekozen voor haakmaat 4, waardoor ik hoop dat kleine schar minder makkelijk de haak kan pakken en ook om minder 'slikkers' te krijgen.

 

Three Hook Flapper Rig | De conventionele manier om je aaslijn mee vast te zetten.Wil je een maaltje schar meenemen voor de pan, beperk je dan tot de maatse exemplaren en laat de 'te' kleine schar gewoon weer zwemmen. Tip: wrijf ze eens in met een kleine beetje kibberling-kruiden en bak ze in de frituurpan. Dus niet door een papje of iets dergelijks heen halen, maar gewoon direct in wrijven met die kruiden en bakken maar. Het resultaat in één woord. Heerlijk!

 

Gebruik de illustratie als referentie. Kies de haken waar jij de voorkeur aan geeft. Vis je liever met een gekleurde aaslijn van Amnesia of zet je die verschuifbare aaslijn liever bovenaan in jouw paternoster? Wie houd je tegen om dat niet te doen? Niemand toch? Gewoon doen!

 

Three Hook Flapper Rig | Één van de allerbeste onderlijnen voor de strandvisser!

Three Hook Flapper Rig | Één van de allerbeste onderlijnen voor de strandvisser! Click on image to enlarge!

 

Bron: Gemini Tackle Co Ltd.
© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It