Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

De titel had net zo goed zeebaars gaat, gul arriveert kunnen zijn. Alleen ik schrijf dit artikel in het voorjaar en dan klopt het. Zou ik de pen in het najaar ter hand hebben genomen dan had ik de titel voor wat betreft de vissoorten om moeten draaien. Nu denken jullie misschien, wat een onzin, maar dat is maar gedeeltelijk waar. Want wat ik hier eigenlijk mee probeer te zeggen, is dat je deze Pulley Rig, op zijn Nederlands gewoon JoJo-onderlijn, dus altijd bij je kan hebben.

 

Pulley Rig | Perfect voor gul een zeebaars.Deze Pulley Rig is dus geschikt voor gul/kabeljauw, maar ook voor zeebaars. En geloof mij, je vangt er ook wijting en platvis mee. Die laatste zal in de Noordzee, Waddenzee of Oosterschelde wat moeite hebben met de haak, maar ga je eens een keer vissen in Noorwegen of Denemarken, dan moet je niet gek kijken dat er zomaar een kneiter van een schol, schar of tarbot aan hangt. Kortom deze onderlijn mag er dan simpel uitzien, het is wel een echte allround onderlijn die het hele jaar door gebruikt kan worden.

 

Pulley Rig | Perfect voor gul een zeebaars.Als je graag zelf knoopt, zie je dat je heel weinig nodig hebt om hem te maken. Je kan hem dan ook helemaal toe spitsen op die ene speciale vis. Immers een zeebaars zwemt graag in helder water en is helemaal niet enthousiast over kralen en gekleurde nylon lijnen. Die moet voor het goeie alleen maar het aas zien en voor de rest helemaal niets. Gul daarentegen wil ook nog wel eens in troebel water zwemmen en kan juist getriggerd worden door tierelantijntjes en kleuren. Het kan dan ook helemaal geen kwaad om meerdere onderling iets afwijkende exemplaren van deze JoJo-onderlijn in je onderlijnenmap te hebben.

 

Ga je voor makkelijk, zoek dan bij je favoriete hengelsportwinkelier het vak waar de Midnight Moon onderlijnen hangen. Voor een drol en drie knikkers koop je zo een paar van deze Pulley Rigs. In de illustratie hangt er een haak aan in de haakmaat 3/0. Ik weet dat er ook exemplaren zijn met haakmaat 5/0. Nogmaals, voor het geld hoef je het niet te laten, maar niet een paar exemplaren van deze onderlijn in je onderlijnenmap hebben is een doodzonde.

 

Pulley Rig | Perfect voor gul een zeebaars.

Pulley Rig | Perfect voor gul een zeebaars. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It