Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Deze platvisonderlijn is echt overal inzetbaar. Het is echt zo'n zeevisonderlijn die je gewoon altijd in je onderlijnenmap bij je moet hebben. Heb je namelijk geen idee met wat voor onderlijn of paternoster je de vissen moet belagen tijdens een vissessie op een voor jou onbekende plek op het zoute, begin dan gewoon met deze 2 hook flapping rig, zoals de Engelsen hem noemen. Het is een vrij neutrale onderlijn met weinig toeters en bellen die gewoon doet wat hij moet doen. En dat is vissen vangen.

 

Two Hook Flapper Rig | Een schitterende onderlijn voor platvis!Wij zetten deze onderlijn tijdens het zeevissen vooral in bij het vissen op platvis. Bot, schar, tong en zelfs schol hebben wij er al mee gevangen. Het enige wat we dan wel aanpasten was de haak. Gaan we op tong dan geven we echt de voorkeur aan de Aberdeen haken van Tronixpro maatje 4 of 6. Die haak heeft ook onze voorkeur bij het vissen op schar en schol. Zitten we echter op bot, en dan bij voorkeur de grotere exemplaren, dan is een haakmaat 1 of 2 helemaal geen verkeerde keuze. Al helemaal niet als je het genoegen hebt om op platvis te vissen in Denemarken of Noorwegen. Daar zitten nog echte kneiters van platvissen.

 

Overigens geldt ook voor deze 2 hook flapping rig dat hij net zo goed inzetbaar is tijdens een vissessie op gul, zeebaars en wijting. Vissen is niet geloven in de beperkingen maar uitgaan van het onmogelijke. Wees creatief! Als tip bij het zelf knopen van deze platvisonderlijn geef ik nog mee dat je de aaslijnen qua lengte moet aanpassen aan de hoofdlijn van je onderlijn. Maak je ze te lang dan loop je het risico dat de haken elkaar haken en de platvis de onderlijn laat voor wat hij is.

 

Two Hook Flapper Rig | Een schitterende onderlijn voor platvis!

Two Hook Flapper Rig | Een schitterende onderlijn voor platvis! Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It