Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Onderlijnen hoeven niet moeilijk te zijn en daar is deze 2 Hook Flapper Rig with Luminous Pop-Ups een mooi voorbeeld van. Een wartel aan de bovenkant en een loodclip aan de onderkant. Beide van TronixPro, dus betrouwbaar. Daar tussen een hoofdlijn van ongeveer een meter lang en de aaslijnen zijn ongeveer 40 cm lang. Eentje helemaal bovenaan en eentje helemaal onderaan. Wat kraaltjes en crimpies en de basis staat er al. Ondanks die hele mooie Engelse naam toch een doodnormaal en heel eenvoudig paternostertje.

 

Two Hook Flapper Rig with Luminous Pop-Up's | Een eenvoudige paternoster met heel veel potentie!Toch een paar aandachtspuntjes. Laten we eens beginnen met de TronixPro Luminous Tubing (pink). Tube is van huis uit net iets stugger dan een nylon lijn en in dit geval zal hij er dan ook voor zorgen dat de aaslijn iets van de hoofdlijn wordt gehouden. De kans op verstrengeling met de hoofdlijn wordt daardoor geminimaliseerd. Tube is er in vele maten en kleuren. Deze is roze en ook nog eens fluoriserend. Vis vangen, doet hij niet, maar de ervaring heeft mij geleerd dat dat stukje fluoriserende tube wel vis weet aan te trekken. Jouw zeepier of zager op de haak moet de rest doen.

 

Two Hook Flapper Rig with Luminous Pop-Up's | Een eenvoudige paternoster met heel veel potentie!We weten allemaal dat krabben een ware plaag kunnen zijn. Je werpt in en binnen no-time zijn je haken kaal. Vis krijgt gewoon geen gelegenheid om bij dat mooie aas van jou te komen. Om het die krabben een beetje lastig te maken, heb ik er TronixPro Pop-Ups op gezet. Die zorgen ervoor dat jouw haak inclusief het aas wat hoger wordt aangeboden. Niet meer op de zeebodem dus. Ik weet ook wel dat krabben geweldige zwemmers zijn, maar ook in dit geval heeft de ervaring mij geleerd dat krabben met die Pop-Ups meer moeite moeten doen en de vis ook een kans heeft. Om de Pop-Up op zijn plaats te houden heb ik verschuifbare Rubber Stops (TronixPro) er op gezet.

 

Wil ik afsluiten met de Asari Kantsuki Umi Tanago haak. In dit geval size 6. Een redelijke nieuwkomer die binnen het wedstrijdcircuit toch al een aardige naam heeft weten op te bouwen. Hij is dun, vlijmscherp, stevig, sterk en hij haakt als een malle. En zelfs na een redelijk aantal vissen, is en blijft hij scherp. Dat zullen niet veel haken hem nageven. Kortom een echte aanrader!

 

Two Hook Flapper Rig with Luminous Pop-Up's | Een eenvoudige paternoster met heel veel potentie!

Two Hook Flapper Rig with Luminous Pop-Up's | Een eenvoudige paternoster met heel veel potentie! Click on image to enlarge!

Pin It