Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Bij mijn beschrijving van de Three down Rig had ik al een beetje verklapt dat ik ook nog met een weegschaaltje zou komen die je middels de Gemini Genie Snood link vastzet aan de hoofdlijn. Met deze Three down Wishbone Rig in combinatie met de Three down Rig heb je dus altijd twee totaal verschillende onderlijnen die multi-inzetbaar zijn. Ook deze onderlijn vis ik bij voorkeur vanuit de boot, maar hij is vanzelfsprekend ook te gebruiken tijdens het strandvissen.

 

Three down Wishbone Rig | Een perfecte onderlijn om in te zetten tijdens het bootvissen.Beetje voorzichtig en met beleid inwerpen, dan kom je een heel eind. Laat je niet afleiden door de kleuren die ik heb gebruikt in de tekening, dat doe ik over het algemeen om de boel goed in de tekening uit te laten komen. Ook de kleur van de kralen laat ik geheel aan jullie zelf over. Misschien leuk om te weten, maar ikzelf mag deze onderlijn graag inzetten tijdens het vissen op tong en dan heb ik er helemaal geen kralen op zitten. Bot en schol willen nog wel eens actief op kralen reageren. Bij tong heb ik die ervaring niet.

 

Three down Wishbone Rig | De Wishbone in detail.Gebruik voor de Wishbone een dikke stugge draad, dan weet je zeker dat hij uit elkaar blijft staan. Dit keer heb ik er de Gamakatsu WORM 36 size 4 op gezet. Die mag ik graag inzetten tijdens het gericht vissen op tong. De gebruikte hoekafhouder zorgt ervoor dat de hoofdlijn die vanaf mijn molen komt, rechtstreeks aan mijn onderlijn vast komt te zitten. Iedere ruk aan een van mijn aaslijnen komt nu direct op de top. De keuze van de Gemini Genie Snood link is een bewuste. Daarmee kan ik heel snel wisselen tussen de Three down Wishbone Rig en de Three down Rig. Zoals beloofd, een bijbehorende Pennel Rig is onderweg.

 

 

Three Down Wishbone Rig

Three Down Wishbone Rig. Click on picture to enlarge! 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It