Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

De Three down Rig is een onwijs veelzijdige onderlijn voor de zeevisser. Vanwege de hoekafhouder gebruik ik deze onderlijn hoofdzakelijk tijdens het vissen vanuit onze eigen kleine boot, maar er zijn zat sportvissers die een dergelijke hoekafhouder met onderlijn perfect weg weten te zetten tijdens het strandvissen. Ik laat de keuze geheel aan jou over. Als je goed kijkt, vis je dus achter je lood en rechtstreekds op de hengeltop.

 

Three Down Rig | Breakaway Adjustable crimps in detail.Iedere aanbeet registreer je namelijk direct op de hengeltop. Dat komt door de vrije doorloop door de hoekafhouder. Zelf mag ik deze onderlijn graag inzetten tijdens het gericht vissen op schol en bot. Dat zijn beide vissen die zich nog wel eens willen laten verleiden door kleurige kralen. Bijvangsten van bijvoorbeeld schar en tong zijn er, maar dan alleen als de schar gestapeld ligt en er een enorme voedselnijd daar onder aanwezig is. Tong is echt een toevalstreffer. Maar het kan.

 

Three Down Rig | Tijdens het bootvissen is ankerlood vaak niet nodig.Ik heb bewust de onderlijn middels een Gemini Genie Snood link vastgezet aan de hoofdlijn. De reden hiervoor is, dat ik ook nog een weegschaaltje én een pennel rig aan de onderlijn kan clippen. Zo kan ik dus tijdens het vissen heel snel switchen tussen gericht vissen op tong, bot en schol, maar dus ook op gul en zeebaars. Deze uitbreidingen, de Three down Wishbone Rig en de pennel rig, mag je binnenkort verwachten. Wip regelmatig langs en je mist niks.

 

Three Down Rig

Three Down Rig. Click on picture to enlarge! 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It