Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Als het voorjaar er aan komt, begint het bij mij altijd te kriebelen. De viskist wordt leeggegooid en alles wat er in zit, wordt grondig geinspecteerd. Wat stuk is, wordt, indien mogelijk, gerepareerd. Haken aan onderlijnen worden geslepen of vervangen en de onderlijnenmap moet weer op volle oorlogssterkte gemaakt worden. Na zo'n inspectie houd ik altijd gaten over in mijn onderlijnenmap. Vaak vul ik die zelf aan met zelfgemaakte onderlijnen, maar net zo vaak ga ik lopen struinen in hengelsportwinkels om te kijken of er weer wat nieuws is om uit te proberen.

 

Flattie Boom Rig | Wartel gefixeerd met krimpkous geeft een strakke afwerking.Bij een van deze struintochten, kwam ik bijgevoegde platvisonderlijn tegen. De verspreider van deze onderlijn, die supergeschikt is voor het gericht vissen op platvis vanuit een boot, is Midnight Moon uit Beverwijk en de winkel waar ik hem tegen kwam is Nipro Hengelsport in Sint Maarten. De groothandel Midnight Moon heeft een groot verspreidingsgebied, het zal mij dus niet verbazen dat je deze onderlijn ook elders in den lande tegen kan komen. Lukt dat niet, dan weet je nu dat je bij Nipro Hengelsport altijd terecht kan. Ze hebben ook een webshop!

 

Wij Nederlanders zijn niet zo sterk in het bedenken van een geschikte naam voor een onderlijn en noemen ze al gauw platvisonderlijn, gulonderlijn of wijtingonderlijn. De Engelsen daarentegen zijn echter veel creatiever voor wat betreft het bedenken van een geschikte naam voor een onderlijn en het zal mij dan ook niet verbazen als ze deze onderlijn Flattie Boom Paternoster hadden genoemd. Voor paternoster mag je ook rig lezen. Allebei is het een benaming voor onderlijn. Maar dat terzijde. Het gaat immers om de bruikbaarheid. En dat hij bruikbaar is, kan ik nu al bevestigen.

 

Flattie Boom Rig | De originele met drie rode bezemdraadafhouders!Ik heb dt jaar alweer enkele keren gevist vanuit de eigen kleine boot en ook vanaf een grote charterboot. Alle keren heb ik deze platvisonderlijn uitgeprobeerd en hij heeft ook alle keren zijn nut bewezen. Boven in de titel staat wel bot, maar neem van mij aan dat ik er net zo makkelijk wijting, schar en ook kleine gul aan heb gevangen. Die laatste tot zo'n centimeter of vijftig. Voor echt grote gul vind ik hem, gezien de dikte van de aaslijn en de gebruikte hakenmaat niet echt geschikt. Wil je hem daar wel voor gaan gebruiken, pas dan de dikte van je aaslijn aan en hang er dan ook gelijk een paar geschikte haken aan die geschikt zijn voor grote gul. Over de afhouders hoef jij je geen zorgen te maken, die zijn stevig genoeg. In de geknikte bocht zit namelijk een stuk staal om de boel goed stevig te maken. Ben je geen liefhebber van een lusknoop, gebruik dan wartels. De Night Hawk sproat worm haken zijn super geschikt om je aas mooi op de haak te houden, vanwege de kleine weerhaakjes op de haaksteel.

 

Wil je wat meer weten over welke haak je het beste kan gebruiken tijdens een door jou geplande vistrip, zoek dan even verder op de site onder het menu-item tips en trucs. Alle ins en outs over haken vind je daar terug.

 

Flattie Boom Rig | De originele met drie rode bezemdraadafhouders!

Flattie Boom Rig | De originele met drie rode bezemdraadafhouders! Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It