Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

De tarbot is een zout- en brakwater vis en vertoeft op dieptes tussen de 20 tot 100 meter. Zijn voorkeur gaat uit naar een rotsige bodemstructuur, maar dat wil niet zeggen dat je hem op het zand niet tegenkomt. De tarbot voedt zich voornamelijk met dierlijk voedsel en is dus een echte roofvis. Tarbot is zeer geliefd als panvis en menig restaurant heeft hem dan ook op de menukaart staan. Nu nog een onderlijn waarmee ook jij deze sportvis in de Noordzee of op het Grevelingenmeer kan belagen. Als basis hebben wij gekozen voor een onvervalste Wishbone Rig. In Nederland ook wel weegschaaltje genoemd.

 

Wishbone Rig | Zet eens een weegschaaltje in tijdens het gericht vissen op tarbot.In plaats van een zager of zeepier zijn we met twee stukjes makreel gaan vissen. Uit de vele visverslagen op internet blijkt dit zeeaas het best tot zijn recht te komen bij het gericht vissen op tarbot. En uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het klopt. Alle exemplaren die wij wisten te landen, vingen wij met makreel. De "eigenwijzen" onder ons die stug door gingen met de zeepier of zager vingen wel. Maar geen tarbot!

 

Weegschaaltjes zijn in de meeste goed gesorteerde hengelsportzaken wel te koop en een aaslijn is gauw bevestigd. Doe er wel eentje aan met de nodige trekkracht, want een flinke tarbot is tot veel in staat. Doe ook niet lullig met je haakkeuze en gebruik een flinke grote. De Gamakatsu Worm Hook in de maat twee is een uitstekende keuze.

 

Wishbone Rig | Zet eens een weegschaaltje in tijdens het gericht vissen op tarbot.

Wishbone Rig | Zet eens een weegschaaltje in tijdens het gericht vissen op tarbot. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It