Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Wij weten zeker dat zeevissen iets hebben met kleuren. Een wijting reageert altijd feller als je ergens iets in je onderlijn hebt zitten met de kleur rood. Een zeebaars daarentegen geeft weer de voorkeur aan transparantie. Je mag ook zeggen, geen kleur. Een bot reageert in troebel water veel sneller op gekleurde kralen dan in helder water en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom, wil je weten waar de vis het vandaag op doet, experimenteer dan met kleuren. Dat kan met kralen of andere attractors maar ook met de kleur van je aaslijn.

 

Onderlijn met twee afhouders | Aaslijnen verschillend van lengte én kleur!Met deze onderlijn willen wij een van onze experimenten met kleuren laten zien. In de tekening van de onderlijn hebben wij "maar" twee afhouders getekend. Gaat jouw voorkeur echter uit naar drie afhouders of misschien maar een, pas dan alle lengtes e.d. aan om het optimale uit jouw zeevisonderlijn te halen. Hoe jij een bezemdraadafhouder aan je vislijn moet knopen, kan je hier vinden. Het gaat in dit verhaal weliswaar om het gebruik van verschillend gekleurde aaslijnen, maar je zou ook kunnen overwegen om verschillend gekleurde afhouders te gebruiken. Nogmaals de tekening dient als voorbeeld en is niet leidend.

 

Onderlijn met twee afhouders | Aaslijnen verschillend van lengte én kleur!Wij hebben gekozen voor de kleur rood en groen. Sunset Amnesia, je weet wel: die geheugenloze monofilament lijn, kent echter veel meer kleuren en het is aan jou om daarmee te gaan experimenteren. Zelf geven wij de voorkeur in helder water aan "geen" kleur, lees transparant, maar als het water troebel, dik of ondoorzichtig is, dan gaan kleuren werken. Alleen zal het de ene keer op rood zijn en de andere keer op de kleur geel of misschien wel groen. In zo'n geval kan het geen kwaad om te beschikken over een of misschien wel twee onderlijnen waarvan de aaslijnen allemaal een verschillende kleur hebben. Afhouders zijn er ook in veel kleuren, misschien is het een idee om de afhouder in een geheel te brengen met de kleur aaslijn die je wilt gaan gebruiken.

 

Kortom, experimenteer eens met kleuren. Je kan daar afhouders, aaslijnen, maar ook sequins of kralen, maar ook haken in verschillende kleuren voor gebruiken. De groothandels in zeevisartikelen hebben niet stil gezeten, het kan geen kwaad om daar een beetje "mis"-bruik van te maken. Toch?

 

Onderlijn met twee afhouders | Aaslijnen verschillend van lengte én kleur!

Onderlijn met twee afhouders | Aaslijnen verschillend van lengte én kleur! Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com 

Pin It