Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Ierland, Noorwegen, maar ook de Engelse Kanaaleilanden zoals Jersey en Guernsey staan er om bekend dat er nog grote vis zit. En met grote vis, bedoel ik echt grote vis. Denk aan grote conger, tope en de verschillende grote roggen in de omgeving van de Engels sprekende landen en aan grote gul, pollak, koolvis en niet te vergeten de heilbot rondom Noorwegen. Allemaal vissen die niet alleen tot de verbeelding spreken, maar daar ook nog eens werkelijk worden gevangen. Ok, niet iedere aanbeet is zo'n enorme muiter, maar je komt ze daar wel tegen.

 

Big fish trace with illuminated beads | Uitstekende onderlijn voor grote koolvis en kabeljauw.Ga je naar een dergelijke locatie waar je nog zeevissen kan vangen die je hart vijf keer sneller doen kloppen, neem dan altijd dit soort onderlijntjes mee. In Engeland noemen ze deze onderlijnen een 'trace'. Het zijn kant en klare lijnen met aan de ene kant een enorme scherpe haak en aan de andere kant een flinke stevige wartel. De nylon/monofilament lijn die er tussen zit, zit dichter in de buurt van de 100/00 dan in de buurt van de 80/00. En neem van mij aan dat die laatste al stevig is. Geheel naar eigen inzicht mag je er eventueel ook nog kralen bij gebruiken. Niet van die lullige kralen van drie of vier milimeter, maar echte kneiters van kralen.

 

Big fish trace with illuminated beads | Uitstekende onderlijn voor grote koolvis en kabeljauw.Een tip: persoonlijk gebruik ik nooit kralen of andere opsmuk als het water helder is. Echter is het water troebel, heel diep of de bodem is bezaaid met grint, dan kunnen kralen nooit kwaad. Iets specifieker, dan brengen ze gewoon meer vis op. Dit soort kant en klare onderlijntjes clip je rechtstreeks aan de wartel waaraan je ook je lood vastzet. Zorg wel dat die wartel stevig genoeg is om een flinke vis de baas te kunnen. Boven je lood zou je nog een 'standaard' onderlijn kunnen zetten, maar of dat aan te raden als er alleen maar grote vis zit, betwijfel ik.

 

Big fish trace with illuminated beads | Uitstekende onderlijn voor grote koolvis en kabeljauw.

Uitstekende onderlijn voor flinke koolvis, kabeljauw en pollak. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It