Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

De Uni-knoop is een vrij algemeen gebruikte visknoop, betrouwbaar en betrekkelijk eenvoudig om te knopen. Als je de Uni-knoop toepast om een haak met de haaklijn te verbinden, heb je bij het uiteindelijke resultaat een extraatje gekregen. Let maar eens goed op het korte draadeinde. Dit staat rechtop richting de hoofdlijn van de onderlijn. Een zeepier, zager, mesheft of wat voor zee-aas je ook wilt gebruiken, kan nu betrekkelijk eenvoudig over de knoop heen geschoven worden waardoor dat korte stukje draadeinde gaat werken als een aasstopper. Even eenvoudig terug over de haak schuiven, zit er niet meer in en het aas blijft perfect op de haak zitten.

Als je de stappen in deze tutorial volgt, maak ook jij in een handomdraai de perfece Uni-Knoop.

  1. Om te beginnen vorm je een grote lus met een lang uiteinde om het binden van deze knoop gemakkelijker te maken. Haal minstens 15 centimeter vislijn door het oog van de wartel of haak en vouw het terug om twee parallelle lijnen te maken. Breng het uiteinde van de lijn in een boog terug richting de wartel of haak en leg hem over de parallel lopende lijnen.
  2. Maak nu vijf of zes windingen met het uiteinde van de lijn rond de dubbele lijn en door de cirkel.
  3. Houd de dubbele lijn vast op het punt waar het uiteinde van de lijn de lus verlaat, bevochtig het geheel, en trek aan het einde om de knoop te sluiten.
  4. Als de knoop is gesloten trek je gelijktijdig aan de hoofdlijn en de wartel of haak om de knoop strak tegen de wartel of haak aan te trekken.
  5. Uiteinde trimmen.

Soms wordt er nog een druppeltje secondenlijm gebruikt om het geheel te zekeren.

 

De Uni-knoop | Dé knoop om je haak of wartel mee vast te zetten!

De Uni-knoop | Dé knoop om je haak of wartel mee vast te zetten! Click on picture to enlarge!

 

 Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It