Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

De Waterknoop is van oorsprong een meervoudig overhandse knoop die veel door bergbeklimmers wordt toegepast. Wij hengelsporters gebruiken hem onder andere als voorslagknoop. Bij voorkeur om 2 nylonlijnen met elkaar te verbinden,  maar er kan meer met de Waterknoop. Je kan ook een zijlijntje in je onderlijn knopen door het bovenste deel van de lijn wat je normaal kort trimt, lang te laten. Het onderste gedeelte wel kort trimmen. Herhaal je deze knoop 3 maal achter elkaar dan heb je een onderlijn met 3 geknoopte dwarrellijnen.

 

  1. Begin met een lus waarbij je A (de uiteindelijke afhouder) 2 á 3 x overhands knoopt,  laat de lus heel ruim. Bepaal hierbij voor jezelf hoelang je de afhouder (A) gaat maken, inkorten kan altijd nog.
  2. Vlecht nu een lijn tegen de richting van A in langs dezelfde zijde als dat A de lus verlaat.
  3. Als alles goed gaat,  ziet de knoop er nu uit als in het voorbeeld. Als het onderste gedeelte van lijn A niet te lang is kan je deze natuurlijk gelijktijdig met B als overhandse knoop leggen.
  4. Even natmaken en de boven en onderzijde stevig aantrekken.
  5. Nu alleen het stukje lijn bij B nog even trimmen en klaar is de zijlijn. Een extra knoopje in het stukje lijn bij B voordat je deze trimt, voorkomt het slippen van de knoop.

 

De Waterknoop | Voorslagknoop om 2 nylon lijnen met elkaar te verbinden, maar ook perfect voor een aaslijntje.

De Waterknoop | Voorslagknoop om 2 nylon lijnen met elkaar te verbinden, maar ook perfect voor een aaslijntje. Click on image te enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It