Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

De verbeterde Albrightknoop is net als de "gewone" Albrightknoop een echte voorslagknoop binnen de hengelsport. Hij is supersterk en zeer betrouwbaar. Persoonlijk vinden wij de verbeterde versie zelfs iets beter, maar vooral makkelijker om te knopen, dan de "gewone" Albrightknoop. Alle soorten van vislijnen kunnen met deze visknoop gecombineerd worden. Denk hierbij aan de combinaties nylon - nylon [monofilament], fluorocarbon - nylon, maar ook nylon met een dyneema vislijn. De combinatie fluorocarbon - dyneema zal je niet vaak toepassen vanwege de hoge kostprijs van het fluorocarbon, maar het kan wel!

 

De verbeterde Albrightknoop is misschien in het begin even wennen, maar als jij je hem eigen hebt gemaakt, zal je merken dat je hem heel vaak gaat toepassen. Gewoon omdat hij heel betrouwbaar is en er zo'n verdomd klein knoopje overblijft tussen je twee vislijnen. Hoe kleiner het knoopje, hoe minder weerstand tijdens de ingooi. Om het jullie makkelijk te maken, hebben wij hieronder een complete knooptutorial voor je neergezet. Doe er je voordeel mee.

 

  1. Neem het uiteinde van de dikste vislijn, meestal je voorslag, en vorm een lus. Haal de dunste vislijn, over het algemeen de hoofdlijn, door de gemaakte lus.
  2. Begin de dunne lijn rond beide lijntjes van de lus te wikkelen. Doe dit zes tot tien maal. Het aantal windingen is een beetje afhankelijk van de dikte van de dunste lijn. Een hele dunne lijn mag gerust tien maal gewikkeld worden, een dikke lijn volstaat met minder windingen. Doe er nooit minder dan zes! Bedenk dat die windingen uiteindelijk het knoopje gaan vormen.
  3. Wikkel nu net zo veel keer terug over de lus en de al gemaakte wikkelingen als dat je heen hebt gewikkeld. Dus weer een aantal tussen vijf en elf.
  4. Haal nu de dunne vislijn door de lus van de dikke vislijn en zorg ervoor dat dit via de zelfde kant gebeurd als dat de dunste vislijn de lus inging. Maak daarna alles effe lekker nat.
  5. Begin met het sluiten van de visknoop door tegelijkertijd aan alle vier de lijnen te trekken. Als de knoop gedeeltelijk gesloten is, laat je de lijnuiteinden los en trek je aan de lange delen van de dikke en dunne vislijn.
  6. Wil je helemaal voor zeker gaan, maak dan het geheel af door in het uiteinde van de dunne vislijn een dubbele overhandse knoop te leggen tegen het slippen. Trim daarna beide lijnuiteinden en klaar is jouw verbeterde Albrightknoop.

 

Van alle visknopen die geschikt zijn om een voorslag vast te zetten aan je hoofdlijn, vinden wij deze tot op heden de beste. Met name als we hele dunne gevlochten lijnen gebruiken of als we aan de slag gaan met het nog vrij nieuwe Whiplash Crystal. Alle dyneema van Whiplash, Fireline, Trilene, Spiderwire of Aspire zit zo vast als een huis als je deze verbeterde Albrightknoop hebt toegepast. Neem dat maar van ons aan!

 

De Albrightknoop | Maar dan nog beter!

De Albrightknoop | Maar dan nog beter! Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It