Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

De Seaguar knoop is een echte voorslagknoop. Maar wel een bijzondere! Hij is bedacht door een van de medewerkers van de firma Seaguar. Deze firma brengt een fluorocarbon vislijn op de markt en daar moest ook een knoop bij bedacht worden. Ik zou het niet bedenken, maar zij wel en zie de Seaguar knoop is een feit. Fluorocarbon vislijnen zijn de laatste jaren bezig met een enorme opmars. En niet geheel onterecht, het is immers een lijn die in het water zo goed als onzichtbaar is.

 

Stel je nou eens heel helder water voor en bijna geen stroming. De vis heeft alle tijd om alles op zijn gemak te bekijken, maar ziet niks. Nou ja bijna niks, hij ziet namelijk wel je aas. Voor de rest niets. Als er geen alarmbellen afgaan bij een vis, is hij makkelijker over te halen voor een aanbeet. Bedenk dan dat die fluorocarbon vislijn daar een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. Fluorocarbon is [nog] niet echt goedkoop dus je molen volspoelen met deze lijn is een kostbare zaak. Beperk je tot de voorslag, hoofdlijn en je aaslijnen van je onderlijn en zet daarboven gewone nylon, ook wel monofilament genoemd. Gebruik de Seaguar knoop om beide lijnen met elkaar te verbinden. Je zal er geen spijt van krijgen!

 

  1. Leg de monofilament lijn en fluorocarbon lijn netjes naast elkaar en vorm in beide lijnen een mooie loop. Hoe dichter ze bij elkaar liggen, hoe mooier het geheel wordt.
  2. Draai nu beide lijnen drie, vier, vijf mag ook, keer om elkaar heen. Dat kan door je vinger door beide openingen te steken en te gaan draaien. Met een stokje kan het ook.
  3. Nu is het de kunst om beide uiteinden door de overgebleven loop te halen. Is best wel een gedoe, helemaal als je bedenkt dat een goeie voorslag ongeveer drie keer de lengte van je hengel is. Hebben de bootvissers onder ons weer mazzel.
  4. Voor je de boel gaat aantrekken, is het wel belangrijk dat je de knoop even nat maakt. Geldt overigens voor alle knopen die je hier tegenkomt op Onderlijnenvooropzee.com.
  5. Zeevissers zijn vaak in de ogen van een leek maar "saaie" mensen. Toch houden ze van mooi afgewerkt spul. Zo ook nu, knip dus nog even die lelijke uiteindjes kort af.
  6. Zie hier jouw eigen geknoopte Seaguar knoop!

 

De Seaguarknoop | Een perfecte voorslagknoop om een fluorocarbonlijn te combineren met een gewone nylon lijn.

De Seaguarknoop | Een perfecte voorslagknoop om een fluorocarbonlijn te combineren met een gewone nylon lijn. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It