Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

De dubbele Grinner maar dan anders is een knoop die gebruikt wordt in de zeehengelsport maar zeer zeker ook bij de binnenwatervisserij toegepast kan worden. Vooral bij het overbruggen van enorme afstanden, waarvoor zware loodgewichten een vereiste zijn, is deze knoop aan te raden. Hij kan toegepast worden bij een verbinding tussen 2 nylon lijnen van ongelijk dikte maar ook om een nylon lijn te verbinden met een Dyneema lijn.

 

  1. Leg beide lijnen naast elkaar en maak in de dikke lijn een enkele knoop. Voordat je die aantrekt moet je eerst de dunne lijn door het kleine openingetje van deze knoop heen halen. Essentieel is dat je er voor zorgt dat de dunne lijn op dezelfde manier als het draadeinde van de dikke draad door de knoop loopt. Trek nu de dikke knoop redelijk vast.
  2. Wikkel de dunne draad nu 4 keer om de dikke draad heen en laat die in een boog weer teruglopen naar de 1e wikkeling waar je het draadeinde door het gat van de 1e wikkeling steekt. Wikkel wederom dit draad 4 keer om de dikke draad en leg het draadeinde naast de dikke draad.
  3. Bevochtig [spuug] het geheel goed en ga nu voorzichtig de dunne draad lichtjes aantrekken. Pak het uiteinde van zowel de dikke als de dunne lijn en trek beide knopen voorzichtig naar elkaar toe. Zorg dat de wikkelingen naast elkaar i.p.v. over elkaar komen te liggen.
  4. Trek het geheel goed aan en knip de losse uiteinden kort af. Eventueel zou voor een beetje extra stevigheid een heel klein druppeltje secondenlijm gebruikt kunnen worden.

 

De dubbele Grinnerknoop, maar dan ietsjes anders.

De dubbele Grinnerknoop, maar dan ietsjes anders. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It