Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

De Albrightknoop dient om 2 draden van ongelijke dikte met elkaar te verbinden. Denk hierbij aan nylon - nylon of nylon - gevlochten lijn. Leg in het dikke nylon een lus en houd deze vast tussen duim en wijsvinger, Haal de dunne draad door de lus, vervolg deze onder de lus door om hem vervolgens over de lus heen te wikkelen. Vergelijk jouw begin met het 1e plaatje van de Albrightknoop. Ziet dat er anders uit, begin dan gewoon opnieuw. Fietsen leerde je ook niet in 1 dag!

 

  1. Maak ongeveer 6 á 7 wikkelingen om de lus heen. Is in het begin best wel een gepiel maar plaatje 2 en 3 van de Albrightknoop geven je een idee hoe het eruit moet gaan zien.
  2. Spuug nu het geheel goed nat en begin voorzichtig de dunne draad aan te trekken. Doe dit voorzichtig en begeleid eventueel de wikkelingen om de dikke draad. Trek nu de dikke draad aan. Plaatje 3 van de Albrightknoop laat je zien hoe je de boel moet aantrekken en plaatje 4 van de Albrightknoop laat je het uiteindelijke resultaat zien.
  3. Knip nu beide draadeinden heel kort af. Een nagelschaartje is hier een uitstekend hulpmiddel voor.
  4. Jouw Albrightknoop is een feit! Geloof mij, ook mij lukte het niet toen ik voor de eerste keer de Albrightknoop van plaatje naar resultaat ging overzetten.
  5. Voor een mooie en stevige afronding zou de Albrightknoop nog gelijmd kunnen worden met een heel klein druppeltje secondenlijm. Dit laatste is geen vereiste.

 

 

Tip: Als na het aantrekken de knoop meer op een bolletje dan op een knoop lijkt, waarschijnlijk is er dan een te groot verschil tussen de dikte van beide lijnen, dan zou u kunnen overwegen om de windingen contra te doen. In dat geval haalt u de dunne draad onder de lus door, door de lus heen en begint u de wikkelingen vanaf de lus richting uw duim en wijsvinger.

 

De Albrightknoop | Deze is zeer geschikt om 2 draden van ongelijke dikte met elkaar te verbinden.

De Albrightknoop | Deze is zeer geschikt om 2 draden van ongelijke dikte met elkaar te verbinden. Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It