Advertenties

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Er zijn nog maar weinig stekken waar je vanaf de kant gericht op gul kan vissen. Een zo'n schaarse stek is de Noordpier bij Wijk aan Zee en een andere is de Zuidpier bij IJmuiden. En wil je daar echt gericht op gul vissen, dan is het motto zo dicht mogelijk bij de blokken. Tja en dan is het risico op vastzitten ook gelijk verdubbeld. In Engeland hebben ze daar speciale onderlijnen voor bedacht met de veelzeggende naam "The Rotten Bottom Rig". Het bijzondere aan dergelijke onderlijnen is altijd de Rotten Bottom clip. Die clip is speciaal bedacht om toch op afstand te kunnen vissen. Heb je beet en geraak je vast tijdens het binnendraaien, dan komt dat meestal omdat het werpgewicht ergens tussen is geraakt. Dat zit echter vast aan een breeklijntje en dat trek je zo stuk. Werpgewicht kwijt, maar vis wel binnen!

 

Bij de Noord- en Zuidpier is afstand halen helemaal niet nodig en dus is een eenvoudige manier om van je werpgewicht af te komen als dat ergens vast komt te zitten, gebruik te maken van de Drie Lussenknoop. De knoop is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie van drie lussen. In eerste instantie sterk genoeg voor een voorzichtige inworp, maar als er echt krachten op vrij komen, dan trek je lus voor lus los. Ook hier het resultaat: werpgewicht kwijt, maar de vis wel binnen!

 

In de illustratie is een torpedelood gebruikt, maar het kan geen kwaad om dit in de praktijk te vervangen door een betonblokje. Een stuk minder giftig dan lood.

 

De drie lussenknoop | Hèt alternatief voor een Rotten Bottom Rig!

De drie lussenknoop | Hèt alternatief voor een Rotten Bottom Rig! Click on image to enlarge!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.com

© Onderlijnenvooropzee.com

Pin It