Deze werpgewichten moeten wel ontworpen zijn door een hengelsporter.  Dit is niet zomaar een luxe uitvoering van het klapankerlood maar een hele range visloodjes ontworpen door Gemini Geniet Tackle. De harde plastic kop waar de stalen ankers in gemonteerd zitten, doet  perfect zijn werk. Namelijk de onderlijn en het aas op de zeebodem houden. Zelfs bij een zeer sterke stroming.

Bij het aanslaan klappen de ankers die de bodem houden eenvoudig weg en is het binnen draaien van de onderlijn een peuleschil. Voordeel bij deze werpgewichten is dat de koppen afschroefbaar zijn zodat desgewenst snel gewisseld kan worden tussen de twee verschillende koppen met de standaard gripankers. De Standard Grips zijn voor een stevige zandbodem en de lange grip ankers, Long Grips, zijn voor een losse modderige bodem. Dat snel uitwisselen van de onderdelen onderling geld ook voor de 7 verschillende loodgewichten tussen de 90g (3oz) en 210g (8oz).

Natuurlijk is dit ankerlood in de 7 verschillende gewichten goed verkrijgbaar bij de betere hengelsport winkeliers.  Gemmini heeft ook twee sets in het assortiment waarmee jezelf je werpgewicht kan samenstellen. De System 100+ Weight Carrybox met 10 complete Gemini ankerloodjes die je zelf kunt samen stellen, en de  System 100+ Mould Carrybox is voor onze doe-het-zelvers die zelf hun vislood willen gieten. De set bestaat uit een instelbare lood gietmal waarmee de verschillende loodgewichten kunnen worden gegoten en accessoires om 10 loodjes te kunnen maken.

Kortom, Gemini Sinker System 100+ is een complete oplossing voor de veeleisende zeehengelsporter die tijdens het zeevissen zijn zeelood perfect op de wisselende condities wil kunnen afstemmen.

Gemini Genie Grip Sinker | Variatie genoeg om de juiste keuze te maken.

Gemini Genie Grip Sinker | Variatie genoeg om de juiste keuze te maken.

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

Pin It