Wie een krachtige "Off The Ground" worp toepast of misschien wel de "Pendulum worp" inzet om afstand te halen, weet dat het belangrijk is om zijn aas, lees zeepier, zager, mesheft, te beschermen tegen de krachten die vrij komen tijdens de inworp. Doet hij dat niet, dan kan je er gif op innemen dat hij zijn kostbare aas eraf gooit of helemaal stuk trekt. Vist hij eindelijk op afstand, zit er geen aas op zijn haken.

Breakaway was een van de pioneers op het gebied van casten. Casten is in dit geval vrij vertaald "afstand halen". Zij bedachten allerlei handige dingetjes waarmee die grote afstanden gehaald konden worden. Zo bedachten zij ook het Breakaway Impact shield. Dit Impact shield zet jouw aas in de luwte en bezorgt het ongeschonden op de plek waar jij wilt gaan vissen. Op het moment dat het Impact shield het water raakt, schuift het Impact shield iets naar boven de onderlijn op. Een kraal, tegengehouden door een crimp/sleeve, duwt de lijn naar buiten en released daarmee de haak.

In het begin was er alleen een zwarte uitvoering, maar zo in de loop der jaren heb ik de nodige kleuren voorbij zien komen. De anders gekleurde Impact shields waren meestal van concurenten van Breakaway. Na de introductie van het Breakaway Impact shield kwamen er al vrij rap iets minder "lomp" uitgevoerde baitclips op de markt waardoor het Breakaway Impact shield een beetje verdween. Maar wie bij Google Breakaway Impact shield intikt, zal nog verbaasd zijn over het aantal hits en waar hij nog steeds te koop is.

Breakaway Impact shield | Toen een revolutionaire baitclip!

Breakaway Impact shield | Toen een revolutionaire baitclip!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl 

Pin It