Dit is in eerste instantie een Three Hook Flapper Rig of in gewoon Nederlands 3 haaks paternoster voor platvis. Waarom dan Onderlijn 2.0? Ga ik uitleggen. De aaslijnen van deze onderlijn zitten niet geklemd tussen een paar crimps/sleeves en kraaltjes, maar deze zitten geklemd tussen twee gelijmde kraaltjes. Dat lijmen komt uit de wedstrijdvisserij vandaan. De wedstrijdvisser doet niet anders. Even een paar basisprincipes: gebruik een goede lijm en hanteer een droogtijd van minimaal 24 uur. Ondanks dat het secondelijm is! Tronixpro heeft een goede lijm in het assortiment zitten. Heb je haast, spuit dan Bison Secondelijm Activator op de gelijmde kraaltjes. Dat versnelt het droogproces.

De Silent Quick snap ben ik nog nooit in Nederland tegen gekomen. Maar wie goed zoekt op internet vindt verkoopadressen. Zijn ingepakte snaps die het geluid moeten doen verminderen. De Tronixpro Continental clip is een clip waarmee je snel van lood kan wisselen. Uitgebogen haken vangen beter omdat ze sneller haken. Ze zijn kant en klaar te koop, maar ik buig ze zelf uit.

Persoonlijk gebruik ik dit soort onderlijnen tijdens het gericht vissen op bot, schar en wijting. Tong zou ook kunnen, maar dan gebruik ik zwarte aaslijnen en vaak een verzwaring bovenaan de onderlijn om de hele boel op de zeebodem aan te bieden. Ik ga met dit soort onderlijnen niet gericht vissen op zeebaars en gul vissen. Daar vind ik ze te fragiel voor.

Three hook flapper rig |  Geen crimps en sleeves, maar gelijmde aaslijnen! 

Three hook flapper rig | Geen crimps en sleeves, maar gelijmde aaslijnen!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

Pin It