Mijn zwager noemt de hieronder afgebeelde onderlijn steevast een Jojo onderlijn en als je wat verder zoekt op internet kom je hem ook tegen als Pulley rig. Een dergelijke onderlijn heeft als voordeel dat bij een aanbeet de vis zich eerst vast zwemt en dan het werpgewicht naar boven trekt. 1 vis, 1 haak en het werpgewicht los van de bodem, de strijd kan beginnen. Over het algemeen wordt een onderlijn met een haak 3/0 ingezet voor grote vis. Ik mag hem dan ook graag inzetten tijdens het gericht vissen op zeebaars en gul.

Bijgevoegde illustratie hebben wij ooit gemaakt in opdracht van Midnight Moon zodat zij hem konden gebruiken in hun catalogus. De klanten van Midnight Moon kregen zo een veel beter beeld van de onderlijn die keurig opgerold in een plastic zakje zat, wat het bestellen een stuk eenvoudiger maakte. Nu nog kom je bij klanten van Midnight Moon de tekening tegen bij de betreffende Jojo onderlijn om hem duidelijk te presenteren. Dan zal je ook zien dat hij hartstikke goedkoop is.

Rest de vraag: Ga je knopen of kopen? Als je graag zelf knoopt, zie je dat je heel weinig nodig hebt om hem te maken. Je kan hem dan ook helemaal toe spitsen op die ene speciale vis. Immers een zeebaars zwemt graag in helder water en is helemaal niet enthousiast over kralen en gekleurde nylon lijnen. Die moet voor het goeie alleen maar het aas zien en voor de rest helemaal niets. Gul daarentegen wil ook nog wel eens in troebel water zwemmen en kan juist getriggerd worden door tierelantijntjes en kleuren. Het kan dan ook helemaal geen kwaad om meerdere onderling iets afwijkende exemplaren van deze Jojo onderlijn in je onderlijnenmap te hebben.

Pulley rig | Perfect voor gul én zeebaars!

Pulley rig | Perfect voor gul én zeebaars!

 

Bron: Onderlijnenvooropzee.nl

© Onderlijnenvooropzee.nl

 

Pin It